Hirdetés
. Hirdetés

A BitTorrenten terjeszkedik Hollywood

|

Colin Firth egyik filmjét népszerűsíti a BitTorrent segítségével a Cinedigm.

Hirdetés

A BitTorrent az a p2p-alapú fájlmegosztó szolgáltatás, amit Hollywood oly nagy előszeretettel hibáztat a kalózkodásért. Most éppen ez a megoldás segít majd nekik az egyik film népszerűsítésében. A BitTorrent és a Cinedigm arról állapodtak meg egymással, hogy az Arthur Newman című film február 26-i megjelenése előtt a film első hét percét torrenten keresztül is elérhetővé teszik azért, hogy nagyobb figyelmet szenteljenek neki a felhasználók. 

Shahi Ghanem, a BitTorrent vezető stratégiai főnöke szerint a Cinedigm lépése mérföldkőnek számít, és jelentős váltást okoz abban, ahogyan a médiaipar jelenleg kezeli a torrentezés világát. Bár valószínűleg ebben igaza is van, az tény, hogy egyelőre Hollywoodnak rá kellene állnia az elképzelésre, valamilyen olyan formában, ami a felhasználóknak is kedvez. 

A jogvédők és a kiadók többsége még mindig az árbevételeik legfőbb ellenségének tartják a torrenteket, amelyek szerintük csak az ő műveiket terjesztik illegálisan. Csak 2011-ben több mint 200 000 felhasználót pereltek be szerzői jogsértés miatt a torrentezés következtében. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.