Hirdetés
. Hirdetés

A BlackBerry nyakára lépett a Windows Phone

|

Az okostelefonok eladásait tekintve a Windows Phone már a harmadik.

Hirdetés

A Microsoft Windows Phone platformja a BlackBerry nyakára lépve immáron a harmadik helyen található az IDC legújabb elemzése szerint. A csempés rendszer összesen 7 millió készülék értékesítésének volt a mozgatórugója, ezzel 3,2 százalékos piaci részesedést szerezve. Tavaly még csak 2 százalékon állt a Windows Phone. 

A BlackBerry ugyanezen időszak alatt nagyot zuhant, ugyanis 9,7 millió helyett már csak 6,3 millió eszközt értékesítettek, amivel 6,4-ről 2,9 százalékra esett a részesedésük a kategóriában. A főként a Nokiának köszönhető Windows Phone-siker egyébként a változás mértékét tekintve a legnagyobb volt. 

A Windows Phone sikerei ellenére még mindig kis hal maradt, az Android és az iOS ugyanis egyeduralkodó duónak tekinthető. Az androidos készülékek értékesítéseinek a száma egy év alatt 90,3 millióról 162,1 millióra emelkedett, a piaci részesedésük ezzel pedig 59,1 százalékról 75-re. Az Apple 35,1 millióról 37,4 millióra javított az idei első negyedévre, ami viszont a piac 23 százaléka helyett most csak a 17,3 százalékát jelenti. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.