Hirdetés
. Hirdetés

A Dell kilencedik generációja

|

A Dell bejelentette szervereinek kilencedik generációját: az új gépek másfélszeres számítási teljesítmény mellett is kevésbé melegszenek.

Hirdetés

A Dell szerverei komoly átépítésen vannak túl, számítási teljesítményük legalább másfélszerese az előző típusokénak, ám energiafelvételük, és így hőleadásuk is negyedével csökkent. Ez köszönhető többek között a szerverekben használt Intel Xeon kétmagos proccesszoroknak. A háttértáraknál SAS (soros SCSI) merevlemezeket is használhatunk, ezek is kevésbé melegszenek, ám nagyobb sebesség érhető el velük, mint a hagyományos megoldással. A teljesítményt növeli a TCP/IP offload engine,mely a processzort tehermentesíti.

A virtualizációs technológiák maximális támogatást élveznek: a VMWare, a Microsoft Virtual Server és a Xen megoldásai is használhatóak a Dell gépein. Bővítéshez PCI Express csatolót találunk a kilencedik generációs szervereken. A külsőn is módosítottak: a kiszolgáló LCD kijelzőjén tetszőleges felirat jeleníthető meg, a lemezek is egyedileg cimkézhetőek, a külső csatolók elrendezése is jobban kézre áll. A kiszolgálók szerelése szerszámot nem igényel.

A család tagjai a 1950, 2900 és 2950-es számú PowerEdge szerverek, illetve a 1955 számú blade szerver.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.