Hirdetés
. Hirdetés

A Fujitsu teljes portfóliója szolgáltatásként is elérhetővé válik

|

Használatarányos elszámolással szolgáltatásként is elérhetővé teszi teljes portfólióját a poszt-Covid transzformáció felgyorsításához, jelentette be a Fujitsu. A cég éves konferenciáján a távmunka hatékonyságát és biztonságát fokozó megoldások, valamint a szervezetek, közösségek adatvezérelt átalakulásán lendítő AI, DAU, GPU technológiák is bemutatkoztak.

Hirdetés

A világjárvány első hullámában a szervezeteknek egyik napról a másikra kellett online működésre, távmunkára váltaniuk, mostanra azonban bizonyossá vált, hogy az új modellekre hosszú távon is építeniük kell, ezért fenntartható és méretezhető, megbízható és biztonságos megoldásokat keresnek - mondta Takahito Tokita, a Fujitsu vezérigazgatója a cég éves, ezúttal digitális konferenciáján, amely idén nemcsak formátumot, hanem nevet is váltott.

Hirdetés

A Fujitsu az eddigi Fórum átkeresztelésével is jelzi, olyan megoldásokkal szolgál, amelyekkel a vállalatok, a kormányzatok és a közösségek azonnal aktiválhatják a technológia erejét transzformációjuk felgyorsításához.
Mostantól a Fujitsu uSCALE szolgáltatásán keresztül a szervezetek a cég teljes hardver- és szoftverkínálatát, legfejlettebb infrastruktúra-technológiáját egyetlen, használatarányos elszámolású (everything as a service, XaaS) szolgáltatásként vezethetik be házon belüli környezetükben, illetve szolgáltató partnereikhez kihelyezve. A nyilvános felhő és a házon belüli környezet előnyeit ötvöző szolgáltatással a vállalatok nagyobb induló beruházás nélkül, agilis módon támogathatják digitális átalakulásukat az üzleti igényekhez mindenkor gyorsan és rugalmasan illeszkedő IT-erőforrásokkal, amelyek felhasználása kapacitás (például node, terabájt, robotizált folyamat) és költségek tekintetében egyaránt transzparensen mérhető, tervezhető és előre jelezhető. A más szállítók és technológiai partnerek termékeivel is kombinálható és integrálható uSCALE ezáltal nemcsak gyorsan, hanem kockázatmentesen bevezethető megoldást ad a hibrid IT-környezet kialakítására, amellyel a mostani helyzetben sok szervezet igyekszik erősíteni állóképességét, mondta a Fujitsu vezetője.

Indulásképp a japán szállító kilenc nyugat-európai országban tette elérhetővé uSCALE szolgáltatását, de azt a konferencia regionális nyitóelőadásában elhangzottak szerint a következő hat hónapban további európai országokra is kiterjeszti.

Work Life Shift: okos munkavégzés, határtalan iroda

A távmunka hosszú távú támogatásához szükséges hibrid és elosztott munkakörnyezet kialakítását és a munkakultúra fejlesztését könnyítené meg a Fujitsu Work Life Shift megoldáscsomagjával, amelyet szintén ActivateNow konferenciáján mutatott be. A világszerte 130 ezer főt foglalkoztató japán cégcsoport öt év alatt vezette be a többfelhős munkakörnyezetet, amellyel teljes munkaerejét sikerrel átállította a rugalmas irodai, mobil- és távoli munkavégzésre. A modellváltás technológiáit és tapasztalatait a gyakorlatban bevált és egyedi igényekre szabható, immár rövid átfutással bevezethető Work Life Shift szolgáltatásokban adja át a vállalatoknak, amelyek három területen - az okos munkavégzésben, a határtalan irodakörnyezet kialakításában és a munkakultúra továbbfejlesztésében - segítik a gyors, fenntartható és biztonságos transzformációt.

Az okos munkavégzést támogató Modern Workspace és Secure Remote Working szolgáltatásokkal a vállalatok például a Microsoft 365 és Teams, valamint a Box tartalomkezelő és fájlmegosztó szolgáltatásokat, illetve a felhőalapú virtualizált asztali környezeteket akár öt nap leforgása alatt bevezethetik, hangzott el. A határtalan irodakörnyezetet a cég többek között Customer Experience Center digitalizált, többcsatornás és folyamatosan elérhető service desk, valamint Workplace Support helyszíni szolgáltatásaival is támogatja a világ több mint 180 országában. Japánban a cég a karbantartási szerződésekkel korábban nem fedett balesetekben megsérült (például leöntött vagy leejtett) PC-kre is kiterjeszti ezt a támogatást, és a javításra szoruló gépeket már otthoni irodákból is begyűjti.

Egyedül Japánban érték el a vállalatok a bejelentés idején a munkakultúra továbbfejlesztését támogató Virtual Collaboration és Workforce Analytics szolgáltatásokat is, amelyek többek között a Fujitsu Zinrai és a Microsoft 365 AI-technológiáira épülnek. November 30-án a cég Collaboration Space néven újabb szolgáltatást indít, amely megosztható, virtuális teret hoz létre a távoli együttműködéshez. A Fujitsu Laboratories által fejlesztett térbeli kezelőfelületen a munkatársak egyszerre tehetnek közzé, oszthatnak meg és szerkeszthetnek majd különböző tartalmakat, szöveges, kézírásos dokumentumokat, hang- és videófelvételeket, valamint CAD fájlokat.

PRIMERGY szerver NVIDIA GPU-val

Novembertől rendelhető a Fujitsu új PRIMERGY GX2460 M1 szervere is, amely az NVIDIA négy grafikus processzorát (GPU) 32 magos, második generációs AMD EPYC processzorokkal, 1 terabájt DDR4 memóriával, akár nyolc darab NVMe/SATA meghajtóval és hat PCIe Gen4.0 interfésszel ötvözi az adatintenzív - AI, mélytanuló (DL), analitikai, desktop-virtualizációs (VDI) és grafikus - munkaterhelések nagy teljesítményű gyorsításához. A digitális gazdaságban nemhogy az üzlet átalakítása, a vállalatok működése sem képzelhető el adatok nélkül, ezért exponenciálisan nő az adattömeg, amelyet igyekeznek mind gyorsabban begyűjteni, elérhetően tárolni és feldolgozni - és a GPU-kkal érkező, csúcstechnológiás PRIMERGY GX2460 M1 szerverek ebben fogják segíteni őket, hangsúlyozta a gyártó.

A modern munkaterheléseket gyorsítja a Fujitsu kvantumihletésű Digital Annealer Unit (DAU) processzora, valamint szuperszámítógépes (HPC) technológiája is. A jelenlegi szilíciumtechnológiára épülő DAU különlegessége abban rejlik, hogy rendkívül sok párhuzamos feldolgozási szálat kezel egyszerre, a gyártó szerint olyan, mint egy 130 ezer processzormagot tartalmazó számítógép egyetlen, viszonylag kis energiafogyasztású lapkára integrálva. A Fugaku szuperszámítógép pedig, amelyet a Fujitsu a kobei RIKEN számítógép-tudományi központtal közösen fejlesztett, hogy AI-alkalmazásokkal, szimulációkkal segítse az akadémiai és ipari kutatást, idén júniusban 415,5 petaflops teljesítményével a világ leggyorsabbja lett a TOP500-as lista élén, de egyes AI- és ML-alkalmazások esetében csúcsteljesítménye az 1000 petaflopsot (1 exaflops) is eléri.

Nagy hatékonysággal vethetik be ezeket a technológiákat a vállalatok és a kormányzatok a járványhelyzet menedzselésében is, mondta a konferencia második napját nyitó előadásában Réger József, a Fujitsu közép-kelet-európai technológiai igazgatója. A DAU segítségével például a távolságtartás szabályait szem előtt tartva dinamikusan optimalizálható a helyiségekben és a közterületeken huzamosabb ideig tartózkodó vagy áthaladó személyek létszáma, így például hatékonyabbá és biztonságosabbá tehető az irodák belső kialakítása, illetve a különböző rendezvények lebonyolítása. Az ActivateNow közönsége egy kutatási projekt demóját is láthatta, amelyben a Fujitsu mesterséges intelligenciával valós időben monitorozza és automatikusan észleli a helyes maszkviselés szabályainak követését, illetve megsértését, a figyelt személyek azonosítása nélkül.

Amíg nem lesz széles körben elérhető védőoltás, a gyakori és alapos kézmosás mellett a maszkviselés és a távolságtartás marad a járvány elleni védekezés leghatásosabb módszere, amely azonban próbára teszi a lakosság türelmét. A digitalizáció fejlett technológiáival pontosabban megállapítható, hogy a fertőzés terjedését lassító intézkedéseket mikor szükséges szigorítani, illetve mikor jön el enyhítésük vagy kivezetésük ideje.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.