Hirdetés
. Hirdetés

A Huawei wifi 6-os routerekkel érkezik

|

A kis energiaigényű, gyorsabb adatátvitelre képes és wifi 6 szabványt támogató eszközöket augusztus 15. után találjuk meg a hazai üzletláncokban.

Hirdetés

A Huawei az utóbbi években komoly forrásokat szánt arra, hogy fejlessze a routerekbe szánt lapkákat, ezzel zavartalan chipszintű működést érve el eszközei között. A fejlett technológiákra építő és a wifi 6 szabványokat is támogató AX3 router kettő- és négymagos modelljei hamarosan debütálnak a hazai piacon is.

Hirdetés

Az új routerek ideálisak irodai és otthoni alkalmazásra is, ugyanis könnyedén hozhatóak létre velük Mesh-hálózatok. Ezt a négymagos modell esetében négy, a kétmagos esetében két jelerősítő biztosítja. Ráadásul a burkolat alatt a Huawei Gigahome processzora és chipkészlete ketyeg, melynek köszönhetően a gyártó szerint az eszközök képesek dupla sávszélességet biztosítani akár a falakon keresztül is, ha más Huawei wifi 6 termékekkel együtt használják őket.

Emellett az AX3 routerek támogatják a Huawei Share funkciót is, így bármely NFC-vel felszerelt Huawei mobiltelefonnal képesek vagyunk úgy csatlakozni rájuk, hogy ne kelljen jelszó megadásával bajlódnunk. A gyártó azt ígéri, hogy az eszközök biztonsága miatt sem kell fájjon a fejünk:

"Az AX3 négymagos verziója magában foglalja a Huawei HomeSec biztonsági védelmet is, emellett a készülék chipjébe egy független biztonsági zónát (TEE, megbízható végrehajtási környezet) építettek be, a TrustZone biztonsági megoldást pedig a mikrokernelből építették ki. Ez a megoldás elnyerte a Common Criteria, a világszerte elismert informatikai terméktanúsító szervezet 5-ös értékelési szintű (EAL5) tanúsítványát" - olvasható a Huawei Technologies Hungary Kft. közleményében.

Az AX3 routerek már előrendelhetőek a legnagyobb hazai tech-láncoknál, illetve a Huawei kiskereskedelmi partnereinél; ajánlott fogyasztói árként a kétmagos modell esetében 29990 forintot adott meg a forgalmazó, míg a négymagosra 44990 forintos árcédula került.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.