Hirdetés
. Hirdetés

A közepesnél jobban állnak a digitalizálással a magyar vállalatok

|

Tízből kilenc magyar cég számára versenyelőnyt jelent a digitalizáció - derült ki a GKI Digitalnak a Siemens Zrt. megbízásából készült felméréséből. A hazai közép- és nagyvállalatok körében végzett kutatás szerint az energiaágazat, egészségügy, közlekedés, ipari gyártás és ingatlanfejlesztés területén működő magyar közép- és nagyvállalatok Digitalizációs Indexe a közepesnél jobb.

Hirdetés

Amikor majd azt akarjuk mérni, milyen szintre jutottak a magyar vállalatok a digitalizációban, tudnunk kell, honnan indultunk - magyarázta a világviszonylatban is ritkaságszámba menő felmérés ösztönzőit Madar Norbert, a kutatást végző GKI Digital üzletágvezetője. A reprezentatív kutatás biztató eredménnyel zárult: a hazai közép- és nagyvállalatok 44 százaléka már több mint öt éve, 80 százaléka pedig már legalább két éve foglalkozik digitalizációhoz köthető fejlesztésekkel, s ezekre átlagosan éves árbevételük 2,7 százalékát költik.

Hirdetés

Összességében a megkérdezett cégek háromnegyedénél nyilatkoztak úgy, hogy a digitalizáció előnyös számukra; tízből kilenc vezető szerint valódi versenyelőnyt biztosít számukra, 79 százalékuk pedig további digitális fejlesztéseket is tervez a következő egy-három évben, mert úgy látják, hogy a digitalizáció jóvoltából javul cégük működési megbízhatósága és hatékonysága, jobban nyomon követhetővé válnak a szervezeten belüli folyamatok.

Mint a kutatásból kiderült, a digitalizáció és a versenyképesség kapcsolatát nem egyformán ítélik meg a nagy- és középvállalatok: míg a középvállalatok körében 42 százalék volt azok aránya, akik szerint a digitalizáció nagymértékű versenyelőnyt jelent, addig a nagyvállalatok esetében már 71 százalék. A digitalizáció nem csak jelentős fejlődési lehetőséget biztosít a vállalatok számára, hanem kiemelt fontossággal bír az ország gazdaságának versenyképessége szempontjából is - hangsúlyozta Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Iskolai osztályzattal értékelve a hazai cégek 3,5-re állnak digitalizációból.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.