Hirdetés
. Hirdetés

A Mediatekkel működik együtt az Intel az 5G területen

|

A két vállalat között létrejött partnerkapcsolat azt jelzi, hogy a mindig az internetre kapcsolódó, 5G-képes személyi számítógépek megjelennek majd a piacon, azonban erre még egy ideig nem kerül sor.

Hirdetés

Az Intel idén tavasszal történt kilépése az 5G okostelefon-piacról olyan helyzetbe hozta a világ legnagyobb lapkagyártóját a modem szegmensben, hogy mindenképpen kellett valamit tennie. Ez most megtörtént: az Intel bejelentette, hogy gyártási együttműködést kötött a Mediatekkel, amely PC-kbe szánt 5G modemeket fog kifejleszteni az Intel által kidolgozott specifikáció alapján.                                       

Hirdetés

Egész pontosan az Intel egy "teljes 5G megoldásspecifikációt" fog készíteni, melynek alapján a Mediatek egy 5G modemet fog kifejleszteni és legyártani a számára. Az Intel képviselői nem erősítették meg, hogy vajon a kapcsolat része-e egy szellemi tulajdon licencszerződés.

Az együttműködés első gyümölcsei több mint egy év múlva érhetnek be, vagyis a modemek megjelenése 2021 elejére várható.

Az Intel ugyancsak bejelentette, hogy ténylegesen a Fibocom fogja gyártani a modemek M.2 változatát, amelyet az Intel saját Core processzoraihoz optimalizálnak. 

Bár egyelőre nem világos, hogy a Meditek terméke mikor jelenik meg a PC-kben, egy dologban biztosak lehetnek a felhasználók az együttműködés híre hallatán: az Intel a PC-platform integrált részeként tekint az 5G technológiára. A Qualcomm szintén platformja integrált részévé tette az 5G-t, mind az okostelefonok, mind a személyi számítógépek esetében. 

Most már minden a PC-gyártókon múlik. A Microsoft Surface Pro X az egyike azon kevés laptopnak, amelyet a kezdetektől fogva LTE kapcsolódási lehetőséggel kínálnak. A vásárló döntése, hogy saját SIM-kártyát vagy az integrált eSIM funkcionalitást használja-e az internetre kapcsolódáshoz.

Úgy tűnik, a jövő PC-i 5G mobilhálózaton keresztül mindig az internetre kapcsolódnak majd, de az még egyáltalán nem világos, hogy ez a vízió mikor válik valósággá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.