Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung 3 milliárd dollárt fektet az OLED kijelzők gyártásába, főleg az Apple igényei miatt

|

A legtöbb jelentés szerint a közelgő iPad Pro 2024-es termékcsalád kizárólag OLED kijelzőket fog tartalmazni.

Hirdetés

Nem is olyan régen a The Information cikke a Samsung és az Apple kapcsolatát a "Tech legboldogtalanabb házassága" címmel jellemezte. Nos, ez a rémes házasság a belátható jövőben is folytatódni fog, ugyanis a cupertinói vállalat továbbra is a koreai techóriásra támaszkodik a csúcskategóriás panelek beszállításában.

A Reuters arról számolt be, hogy a Samsung Display jelentős, valamivel több mint 3 milliárd dolláros beruházást hajtott végre az OLED-gyártásban. Ezt követően a 9to5Mac cikke ezt a kiegészítő finanszírozást az Apple OLED panelek iránti várható "drámaian megnövekedett keresletével" hozta összefüggésbe.

Több forrás szerint a cupertinói vállalat portfóliójának számos kulcsfontosságú terméke a közeljövőben átáll az OLED technológiára. Ide tartozik az Apple csúcskategóriás iPad Pro termékcsaládja és a vállalat Macbookjai is.

Hirdetés

A legtöbb jelentés szerint a közelgő iPad Pro 2024-es termékcsalád kizárólag OLED kijelzőket fog tartalmazni. Ez azt jelenti, hogy az Apple gyakorlatilag kétféle paneltípust - az IPS LCD és a mini-LED paneleket - hagyja el.

Az Apple egy évtizeden át kizárólag IPS LCD panelekre támaszkodott termékei túlnyomó többségénél. Bár az ilyen típusú kijelzőknek vannak előnyei, az OLED-képernyők számos lényeges szempontból jobbak. A jobb képminőség csábítása miatt az Apple végül engedett, és az iPhone az iPhone X készülékkel már OLED-kijelzőre tért át.

A kezdeti terv egészen más volt. Az Information említett cikke szerint az LCD panelt mini-LED-re kellett volna cserélni, hogy korlátozzák az Apple Samsungtól való függőségét. De ez a kezdeti stratégia nem vált valóra.

Néhány évvel később az Apple hasonlóan járt el az M1 12,9 hüvelykes iPad Pro (2021) esetében. Most azonban úgy tűnik, hogy a cupertinói vállalat feladta azt a törekvéseit, hogy megszabaduljon a Samsungtól való függőségétől - írja a PhoneArena.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.