Hirdetés
. Hirdetés

A Szilícium Völgyben már robotok viszik házhoz az ebédet

|

De Washingtonban is beindul a robotizált házhozszállítás.

Hirdetés

Aki Washingtonban és San Franciscóban házhozszállítást rendel, számíthat rá, hogy futár helyett hatkerekű, autonóm robotok viszik házhoz a csomagot.

A robotokat a Starship Technologies gyártja, amely a Postmates és a DoorDash fuvarozó cégekkel kötött megállapodást. A Postmates öt Starship robototot haszná majd Washington utcáin, míg a DoorDash tíz gépet állít üzembe Redwood Cityben, ahol a Starship főhadiszállása is van. A Postmates jövő hónapban indítja be a szolgáltatást, a DoorDash kezdési ideje még nem ismert.

A járművek maximum 18 kilót tudnak szállítani, 6,5 km/órás sebességgel közlekednek, és használatuk nem növeli a házhozszállítás költségeit. Körülbelül öt kilométeres sugarú kőrben, 15-30 perces kézbesítési idővel vállalnak majd kiszállítást, az ételeket lezárva viszik ki, és a felhasználók az app egyik gombjának megnyomásával tudják kioldani a zárat, hogy hozzájussanak a csomaghoz.

A program elején a járműveknek emberi kísérőjük is lesz, de idővel egyedül fognak dolgozni, ám munkájukat akkor is emberi operátorok követik majd nyomon.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.