Hirdetés
. Hirdetés

A Windows 10 Mobile ráhajt a PC-s programokra

|

Az 2017 őszén megjelenő Redstone 3 frissítés már tartalmazni fogja az x86 emulációt.

Hirdetés

A HP Elite x3 egyik izgalmas szolgáltatása a teljesértékű PC-s szoftverek futtatása. Úgy tűnik, a funkció annyira bejön a Microsoftnak, hogy beépíti magába a Windows 10 Mobil rendszerbe.

A gyanút először egy WalkingCat nevű bennfentes tvitterező pendítette meg, aki egy "CHPE" nevű kódrészletből következtett arra, hogy a Windows 10 emulálni fogja az x86 (vagyis: PC) szoftvereket ARM (vagyis: mobil) processzorokon.

Mary Jo Foley windowsos szakújságíró járt utána a dolognak, és kiderítette, hogy a hír igaz: a Microsoft a 2017 őszén megjelenő Redstone 3 frissítésben valóban előáll az x86 emulációval. Megfejtette a "CHPE" jelentését is: a C a Cobaltból jön, ami a Microsoft kódneve az x86 emulációra, a HP a gyártóra utal, az E pedig valószínűleg az emulációra.

Mindez azért érdekes, mert a beépített x86 szoftvertámogatás sokkal hatékonyabbá tehetné a Windows 10 Mobile Continuum szolgáltatását, ami lehetővé teszi, hogy külső képernyővel és billentyűzettel teljesértékű PC-ként használjuk a mobilt. A Continuumban egyelőre csak az UWP-appok futnak, és ez kevés az üdvösséghez.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.