Hirdetés
. Hirdetés

Amit a Cisco hallott: jajongások a felhőből

|

Sok IT-szakember a vállalati alkalmazások felhőbe költöztetését nehéznek, időrablónak és fájdalmasnak találta, a Cisco új kutatási eredményei szerint.

Hirdetés

A Cisco új kutatása (2012 Cisco Global Cloud Networking Survey) 1300 ember megkérdezése után vonta le következtetéseit. A felhő-modell bevezetéséről szerzett tapasztalatok, rögződött érzések feltérképezése egy meglehetősen zavaros képet eredményezett. Miközben a válaszadók többsége kifejezte viszonylagos elégedettségét és komfortérzetét a felhőbe költözést illetően, mások extrémen negatív véleményt fogalmaztak meg.

52 százalék szerint a cloud-projektről a fejük felett született döntés, és 41 százalék állította, hogy az iparágban tevékenykedő többi céget követi a felhőbe költözéssel.

A válaszadók 76 százaléka úgy véli, hogy a felhőalkalmazásaikkal valami baj támad, s csak 24 százalék hiszi, hogy valószínűtlen egy harmadik fél által okozott kár az applikációkban. De csak 39 százalék mondott igent arra, hogy a személyes adatait rábízná-e arra a felhőszolgáltatóra, amellyel a cége jelenleg szerződésben áll.

A legnagyobb félelmek mindenképpen az adatok megvédésével kapcsolatosak, hiszen 72 százalék jelezte, hogy ez a fő akadálya a felhőszolgáltatások eredményes bevezetésének, ezt a felhőalkalmazások rendelkezésre állása és megbízhatósága követte (67 százalék), majd az eszközök biztonságossága (66), az alkalmazások felett gyakorolható kontroll a WAN hálózat egészén (60 százalék) és az alkalmazások általános teljesítménye (60 százalék) következett.

A Cisco infografikája további részleteket is feltár.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.