Hirdetés
. Hirdetés

Assange beperelné az ausztrál miniszterelnököt

|

A WikiLeaks alapítója rágalmazásért akar pert indítani Julia Gillard ellen. Állítólag már az ügyvédeket is felfogadta.

Hirdetés

Julian Assange
Julian Assange

Sajtóhírek szerint Julian Assange, a WikiLeaks alapítója azt fontolgatja, hogy pert indít az ausztrál miniszterelnök, Julia Gillard ellen. Assange állítólag már az ügyvédeket is fogadott.

Az erősen „balra húzó” aktivista csoport, a GetUp által hétfőn nyilvánosságra hozott közlemény szerint, a hányatott sorsú jogvédő úgy érzi, Gillard megrágalmazta a WikiLeakst, amikor azt állította, hogy 2010-ben, az amerikai diplomáciai táviratok nyilvánosságra hozatalával törvénysértést követtek el. „Több Sydney-i ügyvédet is felfogadtam, akik most vizsgálják, milyen úton-módon perelhetnénk be Gillardot a kijelentései miatt” - mondta Assange a GetUpnak.

A WikiLeaks-alapító immár hónapok óta Ecuador londoni követségén dekkol. Assange azután kért menedékjogot a dél-amerikai ország elnökétől, miután a brit legfelsőbb bíróság úgy határozott, hogy az angol hatóságok kiadhatják őt Svédországnak – ahol nemi erőszakkal vádolják.

Assange az ausztrál külügyminiszter egyes kijelentéseit is cáfolta: Bob Carr szerint az aktivista a kiadatási eljárás ideje alatt teljes konzuli támogatást kapott. „2010-es bebörtönzésem óta az ausztrál követség és a konzulátus egyetlen tagjával sem találkoztam. És akkor is csupán annyit tettek, hogy hoztak pár jegyzetfüzetet, tollat, meg ilyesmit” - mondta a GetUpnak.

Assange újabb akciójának különös pikantériát kölcsönöz, hogy az ausztráliai Ten Network a közelmúltban mutatta be a WikiLeaks első emberének fiatal éveit feldolgozó televíziós drámát. Az Underground című film hatalmas sikert aratott, közel 1,33 millióan látták Ausztráliában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.