Hirdetés
. Hirdetés

Az Acer divatot csinál

|

Michael Dell egy tokiói sajtótájékoztatón elmondta: vállalata a korábbiaknál több és nagyobb célpontot szemel ki magának.

Hirdetés

Miután az újságírók a PC-ipar legújabb slágereiről, például az Acer-Gateway akvizícióról kérdezték, Michael Dell kifejtette, hogy véleménye szerint a konszolidáció üteme fel fog gyorsulni, ami a nagyobb vállalatoknak kedvez - különösen a fejlődő piacok tekintetében. A Dell az elmúlt két évben öt céget vásárolt fel, ezek egyike sem volt különösebben nagy horderejű beruházás. Michael Dell ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: nem lepődne meg, ha a jövőben az akvizíciók üteme és nagyságrendje is megváltozna.

A sajtótájékoztatón egyébként kiderült, hogy a Dell is érdeklődöt a Gateway iránt, azonban a vezetőség végül elvetette a felvásárlás lehetőségét.

A vállalat Tokióban indította útnak "simplify IT" (körülbelül "egyszerűsítsd az IT-t") programját, amelynek lényege, hogy a vállalati IT-rendszerek fenntartási és üzemeltetési költségeinek, valamint az új hardverek beszerzésére fordított összegeknek felcseréljék a viszonyát. A Dell szerint erre jelenleg az általuk egészségtelennek tartott 70-30 arány a jellemző. A megoldással kapcsolatban egyelőre annyit lehet tudni, hogy első lépésben a cég továbbfejleszti értékesítési hálózatát, és a nagyobb piacokon fontos együttműködési megállapodásokat köt majd.

A Dell új x86-os termékei november 14-én mutatkoznak be az Oracle Open World rendezvényen, ahol Michael Dell is előadást tart. Egyelőre nem sok mindent árultak el róluk, de a versenytásrsakhoz viszonyított teljesítményüket és fogyasztásukat tekintve - természetesen - áttörést ígérnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.