Hirdetés
. Hirdetés

Az Adobe is beperli a Microsoftot?

|

A Wall Street Journal értesülései szerint a Microsoft úgy gondolja, az Adobe Systems hamarosan az Európai Bíróság elé viszi a két cég legújabb keletű vitás ügyét.

Hirdetés

A két vállalat közötti nézeteltérés oka az Adobe Portable Document Format (PDF) nevű dokumentum-formátumának használati joga körül kialakult véleménykülönbség. Brad Smith, a Microsoft általános jogi tanácsadója a Journal cikkében úgy nyilatkozott, hogy bár a cégek megkísérelték tárgyalások útján rendezni a vitás kérdéseket, a megbeszélések visszafordíthatatlanul zátonyra futottak, így vélhetően az Adobe a bíróság előtt kísérli majd meg álláspontja érvényesítését.

Az Adobe egyértelműen azt várja riválisától, hogy az távolítson el minden, a PDF-fel kapcsolatos alkalmazást az Office irodai szoftvercsomagból, valamint fizessen a technológia eddigi használatáért. A Microsoft a PDF formátum kezelési lehetőségeinek megszüntetésébe hajlandó lenne beleegyezni, fizetni azonban semmiképpen sem akar.

Az esetleges persorozat persze messze túlmutat magán a PDF formátumon és annak jogszerű vagy jogosulatlan használatán - az Adobe az érdekérvényesítésen túl legnagyobb piaci riválisán próbál fogást találni. Februárban Bruce Chizen, a cég vezérigazgatója egy interjúban az Adobe "legtöbb aggodalomra okot adó versenytársának" nevezte a Microsoftot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.