Hirdetés
. Hirdetés

Az IDC a piacról: az Ethernet switcheknél növekedés, az útválasztóknál visszaesés

|

Európában nagyon vegyes képet mutattak.

Hirdetés

Az Ethernet switchek piaca 10,8 százalékkal nőtt éves szinten, a routerek piaca 0,5 százalékkal csökkent 2021 második negyedévében. A világ Ethernet switch piaca ebben az időszakban 7,4 milliárd dollár bevételt ért el. Eközben a világméretű vállalati és szolgáltatói (SP) routerpiac bevételei 3,9 milliárd dollárra csökkentek - számolt be az IDC.

Az Ethernet switch piac 10,8 százalékos éves szintű növekedése a 2021 első negyedévi 7,6 százalékos növekedésre épül. Az első félévben az Ethernet switchek bevételei 9,3 százalékkal nőttek 2020-hoz képest. A 2019 második - a COVID-19 járvány előtti - negyedévihez képest a bevételek 3,8 százalékkal nőttek.

Hirdetés

Földrajzi szempontból az Ethernet switchek piacán a vizsgált időszakban a világ legtöbb részén erős eredmények születtek, Európában azonban vegyes képet mutattak. Nyugat-Európa piaca 23,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, amihez Franciaország 39,3 százalékos növekedése járult hozzá. A közép- és kelet-európai piac lényegében stagnált, 0,5 százalékos növekedést ért el, Oroszországban pedig 4,8 százalékos visszaesés volt tapasztalható.

Ázsiában és a csendes-óceáni térségben a Kínai Népköztársaság bevételei 11,6 százalékkal nőttek éves szinten, míg Japán piaca 8,3 százalékkal bővült. Az ázsiai és csendes-óceáni térségben tágabb értelemben, Kína és Japán nélkül, a piac 20,5 százalékkal nőtt a negyedévben éves szinten, amit a szingapúri piac 58,2 százalékos éves növekedése támogatott.

A Közel-Keleten és Afrikában a piac 2,6 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Az amerikai kontinensen az Egyesült Államokban a bevételek 6,2 százalékkal nőttek, Kanada piaca 1,0 százalékkal csökkent, Latin-Amerika piaca pedig 8,1 százalékkal emelkedett az előző évhez képest, Mexikó 15,8 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

"A globális Ethernet switch piac 2021-ben erősen indult, mivel a makrogazdasági feltételek javultak, és világszerte egyre több szervezet bizonyította kitartását és digitális ellenálló képességét a COVID-19 járvány okozta gördülő kihívásokkal szemben. A vállalatok figyelemre méltó beruházásokat hajtottak végre a kampuszaikon, míg a hiperskalálók és más felhőszolgáltatók továbbra is a nagy sávszélességű adatközpontok kapcsolásainak növekedését hajtják" - mondta Brad Casemore, az IDC Datacenter és Multicloud Networks kutatási alelnöke.

A vállalati és szolgáltatói routerek világpiaca éves összehasonlításban 0,5 százalékkal csökkent a második negyedévben. A bevételek 76,7 százalékát kitevő nagy szolgáltatói szegmens 0,8 százalékkal csökkent, a vállalati szegmens pedig 0,4 százalékkal nőtt. Regionális szempontból a szolgáltatói és vállalati útválasztók együttes piaca 15,7 százalékkal nőtt Ázsiában és a csendes-óceáni térségben (Japán és Kína nélkül). Japán piaca 4,9 százalékkal bővült, míg a Kínai Népköztársaság piaca 14,4 százalékkal csökkent az előző évhez képest. Nyugat-Európában a bevételek 3,3 százalékkal emelkedtek az előző évhez képest, míg Közép- és Kelet-Európában a vállalati és szolgáltatói piac együttesen stagnált. A Közel-Kelet és Afrika régió 4,3 százalékos növekedést ért el. Az Egyesült Államokban a vállalati szegmens 4,8 százalékkal csökkent, míg a szolgáltatói bevételek 7,8 százalékkal nőttek, így az egyesített piacok éves szinten 4,6 százalékos növekedést értek el. A latin-amerikai piac éves szinten 1,0 százalékkal, a kanadai piac pedig 2,2 százalékkal nőtt.

A szállítók piaci teljesítményét az alábbi ábra mutatja meg:

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.