Hirdetés
. Hirdetés

Az IDC megnevezte a jövő energiacégeinek alappilléreit

|

A következő három évben várható megújuló energiaforrásokra irányuló beruházások több mint 50 százaléka Ázsiában fog megvalósulni.

Hirdetés

A megújuló energiaforrások megváltoztatják a hagyományos energiaellátási tájképet, és jelentősen befolyásolják a működést, az ügyfelek bevonását és az üzleti modelleket. Ennek eredményeképpen az energetikai vállalkozásokra fokozott nyomás nehezedik, amely a beruházási döntésekre, a versenydinamikára és az ökoszisztémákra is hatással van.

Az IDC egy nemrégiben megjelent beszámolója - amely elsősorban az ázsiai és a csendes-óceáni térségre fókuszál - azt elemezte, hogy az energiaipari vállalatoknak hogyan kell fejleszteniük ahhoz, hogy az elkövetkező években túlélhessenek és gyarapodhassanak.

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) becslése szerint a következő három évben várható megújuló energiaforrásokra irányuló beruházások több mint 50 százaléka Ázsiában fog megvalósulni. A megújuló energiaforrások növekedése jelentős hatással lesz az ázsiai közüzemi piacra, mivel a hálózatirányítással kapcsolatos következmények és a kereskedelmi követelmények miatt a technológiai és üzleti modell szintű innovációra kell összpontosítani.

Hirdetés

Az IDC Ipar 4.0 felméréséből kiderül, hogy az ázsiai közműszolgáltatók 63 százaléka számára a működési kockázatok csökkentése a legfontosabb üzleti prioritás, míg a közműszolgáltató szervezetek 56 százaléka az integrált működési környezetet tekinti az innováció egyik legfontosabb területének. Az IDC meghatározta a kulcsfontosságú területeket, amelyek a vállalatoknak figyelembe kell venniük a jövő vállalata felé való elmozdulás során.

Az üzlet átalakítása. Azokra az üzleti szintű alapvető változásokra kell összpontosítani, amelyek az ügyfelek jövője, a digitális innováció és az iparági ökoszisztémák összehozását jelentik.

A szervezet átalakítása. E terület a digitális képességek lehetővé tételéhez és az üzlet digitális központú platformjának kiépítéséhez szükséges szervezeti változásokat foglalja magában, amelyek a működés és a munka jövőjét egyesítik.

A technológia átalakítása. Ez az egész üzletágban új technológiai képességeket és digitalizációt jelent, összehozva a kapcsolódás, az intelligencia és az infrastruktúra jövőjét.

Az IDC úgy véli, hogy a fenntartható beruházások növekedése jelentősen befolyásolja majd az energiaszolgáltatók prioritásait. Ez magában foglalja majd a következő képességeket:

  • A hálózat megbízhatóság, rugalmasság és biztonság érdekében történő irányítása.
  • Az adatok és az ügyfelekre, a termékekre/szolgáltatásokra, a működésre és a jövőbe mutató üzleti modellekre gyakorolt hatásainak felügyelete.
  • Reagálás a piacra újonnan belépőkre.
  • Reagálás az üzleti modell és a szabályozási változások iránti igényre, ami hatással van az ügyfelek ajánlataira és kapcsolataira.

A jövő energiaipari vállalkozásának agilisnak, rugalmasnak, megbízhatónak és alkalmazkodónak kell lennie. E cégek elosztottak és ügyfélközpontúbbak lesz, illetve új termékeket és szolgáltatásokat fog igényelni. A villamosenergia-ipari vállalkozásoknak olyan képességeket kell kiépíteniük, amelyekkel kezelni tudják a komplex és elosztott környezetet. E képességek kifejlesztéséhez intelligens, összekapcsolt infrastruktúrára, az egész üzleti és ökoszisztémán belüli integrációt és innovációt lehetővé tevő platformra, valamint az agilis innovációt biztosító, adatokkal kapcsolatos képességekre lesz szükség. Az automatizálás, a mesterséges intelligencia és az elemzési képességek kulcsfontosságúak lesznek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.