Hirdetés
. Hirdetés

Az Inforum zárórendezvénye

|

Az A38 hajón, az Informatikai Érdekegyeztető Fórum eseményén a Gyermekbarát Internet Évéről és a barátságos internetről is szó esett.

Hirdetés

A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete, az Informatikai Érdekegyeztető Fórum és a T-Online 2005 májusától dolgozik a gyermekek, a pedagógusok, a szülők és a véleményformálók tájékoztatásával, valamint a barátságos internetkörnyezet hazai kialakításával és az illegális vagy a gyermekek számára veszélyes online tartalmak hazai kezelésével kapcsolatban.

Az MTE részéről Pintér Róbert elnökségi tag ismertette az egyesület céljait: elmondta, hogy reményeik szerint 2007 a Gyermekbarát Internet Éve lesz, hosszabb távon pedig barátságosabbá szeretnék tenni a netet a szülők, nagyszülők, tanárok bevonásával, gyermektartalmak és gyermekek által generált tartalmak létrehozásával. Pintér után Mézes Csaba, a T-Online projektvezetője mutatta be a megújult bigyoo.hu oldalt, ami sokkal mozgalmasabb, érdekesebb, és valószínűleg a gyermekek számára is vonzóbb, mit elődje volt.

Végül Dombi Gábor, az Inforum főtitkára ismertette a szervezet unoka-nagyszülő versenyének eredményeit: beszámolója szerint az összesen 1238 versenyzőre eddig több, mint 1000 média-megjelenés jutott. Dombi Gábor beszélt az Inforum céljairól is, amelyek közt szerepel az uniós elvek honosítása, az unoka-nagyszülő verseny folytatása, valamint középiskolások bevonásával az idősebbek internethasználatra való oktatása. Elmondása szerint valószínűleg őszig nem kerül sor új rendezvényre, ám ha addig támogatás, pályázat adódik, természetesen mindenképpen folytatják, amit elkezdtek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.