Hirdetés
. Hirdetés

Az LG, a Samsung és a Huawei metaverzum szabadalmak tárházát építi egy felmérés szerint

|

Dél-koreai és kínai vállalatok metaverzum hardverekre vonatkozó szabadalmakat halmoznak fel, az LG Electronics és a Huawei Technologies pedig egyre előrébb lép a sorban, mivel az elektronikai ágazat már az okostelefonokon túlra tekint.

Hirdetés

A globális metaverzumpiac 2026-ra eléri a 74,7 milliárd dolláros forgalmat, ami öt év alatt ötszörös növekedést jelent - vetíti előre az IDC piacelemző vállalat. A virtuális térbe való bejutásban kulcsszerepet játszanak a speciális hardverek, például a Facebook anyavállalata, a Meta által múlt hónapban kiadott 3D-s headset.

A Nikkei és a Cyber Creative Institute piackutató cég által összeállított rangsor szerint 2016 óta az LG Electronics nyújtotta be a legtöbb metaverzum szabadalmi kérelmet, a 2010-2015 közötti 11. helyről előre kapaszkodva. A Samsung Electronics megőrizte második helyét. A kijelzők színsémái és a félvezetők a dél-koreai vállalatok erősségei közé tartoznak, amelyek a headsetek és más késztermékek helyett az alapvető komponensek terén szereztek gyorsan jelenlétet.

Hirdetés

A Huawei, amely az előző felmérésben nem került be a legjobb 20 közé, a negyedik helyig jutott számos, a képfeldolgozással és kijelzővel kapcsolatos szabadalmával. A TikTok tulajdonosa, a ByteDance szintén egy felvásárlással növelte fejlesztési képességeit. A harmadik helyen a Meta, az ötödik helyen a Microsoft, valamint az Intel és az Apple szerepelt a hat amerikai vállalat között, amelyek bekerültek a top 10-be, a Sony pedig egyedüli japán vállalatként a hatodik helyen végzett. Az első 20 vállalat összesen 7760 szabadalmat nyújtott be, amelyek 57 százalékát az Egyesült Államok, 19 százalékát Dél-Korea, 12 százalékát pedig Kína birtokolja. A japán vállalatokra a szabadalmak 8 százaléka jutott.

A Nikkei és a Cyber Creative Institute a virtuális valósággal és a kiterjesztett valósággal kapcsolatos szabadalmi bejelentéseket értékelte, amelyeket 2016 óta nyújtottak be olyan piacokon, mint Japán, az Egyesült Államok és Európa. Nagyjából 20 kategóriát vizsgáltak, köztük a kommunikációval, érzékelőkkel és kijelzőkkel kapcsolatos technológiákat - tudósított a Nikkei.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.