Hirdetés
. Hirdetés

Bajban az Oracle

|

A szerverpiac bevételei és eladásai is csökkentek az EMEA régióban.

Hirdetés

Az idei első negyedévben ismét nem örülhetett a szerverpiac. Az EMEA régióban az ágazatban lévő gyárak bevételei 10,5 százalékkal estek, az eladások pedig 5,7 százalékkal csökkentek. Ezzel a szerverek utáni árbevétel 2,8 milliárd dolláros összegen alakul, az eladott darabszám pedig 520 000-en. 

Ez a hatodik alkalom, amikor az árbevétel csökkent ebben a régióban, ez pedig azért is rossz hír az iparágnak, mert a 2009-es gazdasági nehézségeken azt remélték, a 2010-es és 2011-es európai befektetések segíthetnek. A régióban bár 13,5 százalékkal csökkent a bevétele, maradt az élen a HP, míg az IBM 23,5 százalékot veszített. Egyedül a Dell tudott előrelépni az EMEA régióban, 12,6 százalékos pluszt elkönyvelve. A Fujitsu bevételei csak 0,5 százalékkal estek, az Oracle viszont nagyon rosszul járt: 32,1 százalékot veszített. 

Míg az x86-os architektúrával dolgozó szerverek utáni bevételek csak 1,5 százalékkal csökkentek összesítésben, addig a többié 34,8 százalékkal. A régebbi rendszerek jövője ezzel el is dőlt, ugyanis az EMEA régió eladásainak a 80,4 százalékát x86-os szerverek tették ki. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.