Hirdetés
. Hirdetés

Belenézne a Samsung a papírokba

|

Látni akarják a koreaiak a HTC és az Apple között köttetett megegyezés részleteit, mert szerintük azok segíthetnék saját perüket az Apple-lel szemben.

Hirdetés

A Samsung Electronics azt kéri egy kaliforniai bíróságtól, hogy kényszerítse az Apple-t a HTC-vel nemrég megkötött megállapodás, valamint szabadalmi egyezmény részleteinek bemutatására, mivel ez a dokumentum fontos lehet a Samsung és Apple közötti védjegy-vitában.

Az, hogy az Apple hajlandó licencelni védjegyeit, kiválóan bizonyítja, talán mégsem keletkezett helyrehozhatatlan kár, valamint azt is, hogy a pénzügyi korrekciós megegyezések megfelelőek - áll a Samsung által benyújtott kérelemben.

court
court

A HTC és az Apple a hónap elején adott ki nyilatkozatot arról, hogy megegyezéssel lezárták régóta húzódó szabadalmi vitájukat, és 10 évre szóló megállapodást kötöttek, amelynek értelmében a két cég ezen időtartam alatt megosztja egymással már meglévő és jövőbeni védjegyeit. A megállapodás részleteit bizalmasnak minősítették, és nem engednek betekintést a dokumentumokba.


Az Apple több Samsung termék esetében is kérelmezte az eladások felfüggesztését, mivel állítólag a koreai gyártó megsértette az Apple szabadalmait. Egy Észak-Karolinai bíróságon Lucy H. Koh bírónő decemberre hirdette ki a meghallgatást, amely során eldöntik, hogy véglegesen letiltsák-e a szóban forgó Samsung telefonok értékesítését.

Augusztusban egy bíróság arra ítélte a Samsungot, hogy 1,05 milliárd dollárt fizessen az Apple-nek, mivel több Samsung okostelefon és tablet elkészítése során megsértették a cupertinói cég szabadalmait. A Dél-koreaiak fellebbeztek, és új tárgyalást kértek, mivel szerintük az esküdtszék elnöke nem ismertetett több releváns információt a voir dire, azaz a leendő esküdtek - az esetleges elfogultságot megállapítandó - kikérdezése közben. A Samsung kérelmét szintén decemberben hallgatják majd meg.

Az Apple-HTC licenc szerződés szinte biztosan lefed néhányat a Samsung per szabadalmaiból, többek között a ‘915-ös pinch-and-zoom, illetve a ‘381-es “bounceback” szabadalmakat, amik miatt az Apple pereli a céget - áll a Samsung kérelmében.

Ha bebizonyosodna, hogy az Apple licenceli ezeket a szabadalmakat azzal meghazudtolnák saját - a HTC megegyezés előtt egy nappal kiadott - nyilatkozatukat, hogy ezek a szabadalmak nem licencelhetők a versenytársaknak - állítja a Samsung. A licencelési megállapodás arra is bizonyítékot szolgáltatna, hogy az Apple hajlandó lemondani a kizárólagosságról, pénzért cserébe, tették hozzá a Dél-koreaiak. A Samsung azt kéri, hogy a megegyezés másolata legkésőbb november 27-éig elérhető legyen.

A Samsung kijelentette, hogy az Apple bejelentette nekik, hogy tervezi a HTC megállapodás bemutatását, de az egyezség értelmében 10 munkanappal előbb értesítést kell küldeniük a HTC-nek. Ugyanakkor az Apple nem volt hajlandó garantálni a bemutatást arra hivatkozva, hogy a HTC ellenzi majd. A Samsung szerint a HTC ellenkezése nem szolgáltat alapot a dokumentumok visszatartására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.