Hirdetés
. Hirdetés

Chrome-újdonságok

|

Megjelent a Google böngészőjének 66-os változata, amely biztonsági frissítéseket, teljesítményjavító finomításokat egyaránt tartalmaz, továbbá végre élvezhetjük az automatikusan lejátszódó hangos videók blokkolásának előnyeit.

Hirdetés

Több mint 60 biztonsági javítást kapott a felhasználók körében messze a legnépszerűbb, 60 százalék feletti piaci részesedéssel rendelkező Chrome böngésző legújabb kiadása, hírek szerint a Google sok pénzt fordított hibakereső akcíója keretében a program biztonságosabbá tételére. A sebezhetőségek között volt két kritikus is, így aztán mielőbb érdemes frissíteni a 66-os változatra.

Hirdetés

Javítottak az Intel, AMD és ARM processzorokat érintő Spectre-sebezhetőség elleni védelmen is, a Chrome 66 blokkolja a Symantec által kiadott régebbi tanúsítványokat, nem indítja el az automatikus lejátszásra beállított tartalmakat, ha azok nincsenek elnémítva.

A legújabb Chrome nyilvánvalóan leghasznosabb újdonsága az automatikusan lejátszódó videók blokkolása alaphelyzetbeli beállításként, ha azoknak a hangja nincs elnémítva  A Google először tavaly jelentette be az ilyen bosszantóan hangos tartalmak kiszűrését a 64-es változat kiadásakor, de a beállítás nem vált alapértelmezésbelivé sem januárban, ahogy a várható volt, sem márciusban a Chrome 65 debütálásakor.

A funkció működésében azért vannak érdekességek. Ha a felhasználó kattint vagy koppint valahol a weboldalon böngészés közben, a hangot lejátssza a Chrome. Mi több, személyi számítógépeken a Google figyeli a felhasználó viselkedését, és ha az gyakran játszott le korábban tartalmakat egy webhelyen a Media Engagement Index (MEI) szerint, akkor a hang megszólal. A Google magyarázata szerint a MEI méri, hogy a felhasználó egy adott weboldalon milyen arányban játssza le a médiatartalmakat.

A Chrome legújabb változata Windows, Linux és Mac OS operációs rendszerek alatt elérhető. A program a háttérben frissíti magát, így az új verzióra való továbbfejlesztéshez egyszerűen újra kell indítanunk. A manuális frissítéshez kattintsunk a jobb felső sarokban lévő A Google Chrome személyre szabása és beállításai gombon, és a megjelenő menüben válasszuk a Súgó/A Google Chrome névjegye lehetőségeket, várjuk meg a frissítési folyamat lezárultát (ha nem a legfrissebb verziót használjuk), végül indítsuk újra a programot.

A Google hat-hét hetente frissíti a Chrome böngészőt, a 66-is kiadást megelőzően legutóbb március 6-án adott ki új verziót.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.