Hirdetés
. Hirdetés

Cisco CloudVerse - felhő, egy kézből

|

Nyilvános, privát és hibrid felhők létrehozásához, kezeléséhez és összekapcsolásához szükséges alapvető elemek mindegyikét, azaz egységes adatközpontot, menedzselési eszközöket, alkalmazásokat és szolgáltatásokat tartalmazó keretrendszert mutatott be az amerikai vállalat.

Hirdetés

A közelmúltban közzétett Cisco Cloud Index előrejelzése szerint a felhő alapú rendszerek drámai ütemben alakítják át az informatikai szolgáltatásokat. A tanulmány szerint 2014-re az adatközpontok számítási feladatainak több mint 50 százaléka felhő alapú rendszerekben fog működni, és a globális felhőforgalom 2015-re 12-szeresére, évi 1,6 zettabájtra nő. A kutatás alapján továbbá arra lehet következtetni, hogy a számítási felhők e robbanásszerű növekedése az adatközpontok és a hálózatok szorosabb együttműködését igényli. Erre azért van szükség, hogy a felhasználók garantált minőséggel és rendelkezésre-állással érhessék el a központosított felhő-alapú alkalmazásokat.

Napjainkban a számítási felhők többsége ún. informatikai silókban működik, ami megakadályozza a hatékony, integrált üzemeltetést. A CloudVerse a számítási felhő három alapvető elemének - intelligens hálózat, adatközpont, valamint felhőalkalmazások és-szolgáltatások - integrálásával a felhőn belül, a felhők között és a felhőn túl is professzionális számításifelhő-szolgáltatásokat nyújt a végfelhasználónak. A vállalat állítása szerint a virtualizált adatközpontokról való áttérés akár 50%-kal is csökkentheti az informatikai élettartamköltséget, és hetekről percekre rövidülhet a számítási felhőn alapuló új szolgáltatások bevezetésének ideje.

A Unified Data Center (egységes adatközpont) hálózati kapcsolómező (fabric) alapú platformjával csökkenti a számításifelhő-infrastruktúra költségvonzatait. A platform mind fizikai, mind virtuális infrastruktúrán támogatja a „szolgáltatásként kínált" modell automatizált megvalósítását; illetve az adatközpontokban és az adatközpontok között az egységes számítási rendszer és egységes hálózati kapcsolómező alkalmazásával végzett rugalmas erőforrás-áthelyezésnek köszönhetően az üzleti igényeknek megfelelően méretezhető.

Az amerikaiak állítása szerint napjainkban a vezető felhőszolgáltatók több mint 70%-a a Cisco CloudVerse révén jut el a számítási felhőbe. Számos vállalat, szolgáltató és kormány választotta a Cisco technológiáját számításifelhő-stratégiája alapjául, köztük a Xerox csoporthoz tartozó ACS, a Fujitsu, az NWN, a LinkedIn, az Orange Business Services, a Qualcomm, a Silicon Valley Bank, a Telecom Italia, a Telefónica S.A., a Telstra és a Terremark, a Verizon egyik leányvállalata.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.