Hirdetés
. Hirdetés

Csökkentette tőkekitettségét a BTel

|

A Business Telecom Zrt. alternatív távközlési szolgáltató - mely szívesen lenne a korábbi hírek szerint a negyedik mobiloperátor - jelentősen növelte tőkéjét.

Hirdetés

A társaság jelzése szerint a napokban várható a cégbírósági regisztrációja annak a határozatnak, ami a BTel szeptember 8-án tartott közgyűlésén született. Ekkor a cég bevonta a társaság jogelődje, a Business Telecom Kft. 300 millió forint értékben a 2011. augusztus 23-án zárt körben kibocsátott BTEL 2014/B elnevezésű kötvényét. Ezzel párhuzamosan alaptőke-emelés is történt, így az alaptőke - mely eredetileg 364.540.000 forint volt - 394.229.000 forintra nőtt.

Az emelés módja új részvények zártkörű kibocsátása volt. Ezáltal a társaság tőketartaléka 245.096.000 forinttal emelkedett. Mindennek következtében, a Business Telecom Zrt. saját tőkéjének összege 639.326.000 forint. A közgyűlési döntést követően már csak a fenti lépés cégbírósági bejegyzése van folyamatban.

A jelenleg is zajló 2011-2012 évi kötvényprogram keretében a kecskeméti székhelyű, 50 főt foglalkoztató cég nyilvános BTEL 2014/A jelű, nyilvános kötvényeiből október 6-13 között jegyezhetnek a befektetők a Budapesti Értéktőzsdén. A most bevonásra kerülő forrásokat a BTel hálózatfejlesztésre és piaci akvizíciókra kívánja fordítani. A cég illetékesei korábban azt jelezték, hogy szívesen belépnének a mobil piacra akár virtuális szolgáltatóként, akár saját frekvenciával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.