Hirdetés
. Hirdetés

Dinamikus növekedés a BalaBitnél

|

Tőkebevonást tervez a BalaBit az amerikai piac meghódítása érdekében.

Hirdetés

Továbbra is tartja dinamikus növekedési ütemét a BalaBit IT Security: közel 30%-kal, 2,62 milliárd forintra növelte éves konszolidált árbevételét 2011-ről 2012-re.

 

A magyar tulajdonú és hazai fejlesztőközpontokkal dolgozó vállalat három termékkategóriában van jelen: a magas jogosultságú felhasználók monitorozása, a loggyűjtés és -tárolás valamint az egyedülálló proxy technológián alapuló tűzfal megoldások területén. A BalaBit árbevételében évről-évre egyre nagyobb részarányt, jelenleg 82%-ot tesz ki a külföldi értékesítés, legnagyobb piacai az Egyesült Államok, Nyugat-Európa és Oroszország, emellett egyre nagyobb távlatok nyílnak számára a távol-keleten is.

A korábbinál is nagyobb léptékű bővülés érdekében több befektetővel tárgyaló vállalat a közelmúltban számos kezdeményezést indított útjára Magyarországon, amelyek az innováció ösztönzését, a hazai szakemberképzés színvonalának növelését és az utánpótlás képzését célozzák. Ezek közül is kiemelkedik a BalaBit CSR tevékenységeként ismertté vált Open Academy, egy ingyenes szakmai továbbképző est fejlesztőknek, ahol az IT szakma meghatározó szereplői osztják meg tudásukat a résztvevőkkel május 23-án 17:00 órától a BME-VIK Q épületében.

„Az elmúlt időszak több szempontból is kiemelkedő jelentőségű számunkra. Egyrészt számos és pénzügyi sikert könyvelhettünk el: harmadszorra kerültünk fel a Deloitte Technology Fast 50 listára, a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázaton két innovációs díjban is részesültünk, és magyar vállalatként büszkék vagyunk rá hogy ügyfelünk lett például a Facebook, a Leibniz szuperszámítógép központ, amely Európa legnagyobb adatközpontja, vagy a C.E.Z. cseh atomerőmű. Másrészt elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol a korábbi 12 éven át tartó, lendületes organikus növekedésünknél is nagyobb ütemben kell fejlődnünk ahhoz, hogy a világpiacon megőrizzük versenyképességünket. Számunkra a legnagyobb növekedési potenciált most az Egyesült Államok jelenti, ezért a befektetői tárgyalásaink is ebben az irányban folynak. Az első sikeres lépéseket már megtettük” - mondta Györkő Zoltán, a BalaBit IT Security ügyvezető igazgatója.

A BalaBit alapítása óta elkötelezett híve a nyílt forráskódú megoldásoknak és aktív résztvevője a közösségnek. Értékesítési stratégiáját alapvetően meghatározza a "freemium to premium" modell, amely az ingyenes termékek népszerűségére épít: a BalaBit saját fejlesztésű syslog-ng naplózó megoldásának nyílt forráskódú változatát ma már több mint 1 millió szervezet használja világszerte. A syslog-ng Open Source Edition számos Linux disztribúció, például a Debian és a SUSE Linux alapértelmezett log modulja, és olyan nyílt platformokra épülő eszközökbe került beépítésre széles körben, mint az Amazon Kindle Fire.

Az ingyenességre épülő stratégia a termékfejlesztést is támogatja, mivel az iparágat meghatározó trendek (pl. EU Adatvédelmi Törvény) változásáról és azoknak a szervezetek működésére gyakorolt hatásairól azonnal, közvetlenül a felhasználóktól értesülnek a fejlesztők. A syslog-ng termékvonalon jelenleg a felhő alapú szolgáltatások hatékony naplómenedzsmentjének megvalósítása és a „Big Data” feldolgozásának, elemzésének támogatása zajlik. A piac igényeihez való gyors alkalmazkodásnak köszönhetően 2012-ben kétszámjegyű növekedéssel járult hozzá az eredményekhez a termék kereskedelmi változataiból, a syslog-ng Premium Edition-ből és az appliance-ként elérhető syslog-ng Store Box-ból származó árbevétel. A syslog-ng termékcsalád a vállalat teljes árbevételén belüli megoszlása 37%.

A BalaBit zászlóshajó terméke továbbra is a kiemelt jogosultságú felhasználók monitorozását szolgáló Shell Control Box. 2012-ben már a vállalat árbevételének több mint 50%-a származott a termék- és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások értékesítéséből. A vállalat Shell Control Box-ból származó árbevétele a termék 2006-os megjelenése óta évente átlagosan 85%-kal növekszik. Az elmúlt években az érzékeny adatokkal dolgozó szervezetekre (pénzügy, kormányzat, ICT) vonatkozó compliance előírások (pl. a hitelkártya adatokat kezelő szervezetekre vonatkozó PCI-DSS) fókuszába egyre inkább bekerült a felhasználók tevékenységének megfigyelése és ellenőrzése, mivel a legnagyobb veszélyt jelentő és a legköltségesebb adatvesztéseket még mindig a magas jogosultsággal rendelkező, belső munkatársak okozzák - akár véletlenül, akár szándékosan.

Ahhoz, hogy a Shell Control Box a globális piacon megőrizze versenyelőnyét és továbbra is a technológiai vezető termékek között tartsák számon, a vállalat már eddig is jelentős befektetéseket eszközölt, mind a saját fejlesztési erőforrásai, mind pedig a technológiai partneri együttműködések irányából. Jelenleg a Shell Control Box világszinten az egyetlen olyan megoldás, amely képes arra, hogy ne csak az utólagos nyomelemzést tegye lehetővé, de valós időben akár a gyanús parancsok begépelésekor beavatkozzon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.