Hirdetés
. Hirdetés

Duplán hatékonyabb LED

|

A Royal Philips Electronics kutatói által kifejlesztett TLED prototípusa gyakorlatilag megfelezi az energiafelhasználás mértékét, ezáltal kétszer hatékonyabb, mint elődjei.

Hirdetés

A TLED magas minőségű, fehér fénye alkalmassá teszi szinte bármely installációban való felhasználásra. Tekintve, hogy a világítás a Föld teljes energiafelhasználásának több mint 19%-át teszi ki, ez az innováció világszerte rendkívüli mértékű energia- és költségmegtakarítást jelenthet. A 200 lm/W TLED várhatóan 2015-ben léphet az irodai és ipari világítás piacára, majd ezt követően használata az otthonokban is elterjedhet.

 

"Ez egy hatalmas áttörés a LED világítás terén, amely a jövőben tovább formálja a világítástechnika iparágát" - mondta Rene van Schooten, a Philips világítástechnikai üzletágának ügyvezető igazgatója az innováció kapcsán.

A TLED lámpákat azzal a céllal hozták létre, hogy lecseréljék az irodákban és az iparban használt hagyományos, higanyt is tartalmazó gázkisülő fénycsöveket, amelyek jelenleg a Föld teljes világításának több mint felét adják. A kétszer hatékonyabb 200 lm/W TLED-re való áttéréssel jelentős mennyiségű energiát és pénzt spórolhat a világ.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.