Hirdetés
. Hirdetés

Egy trükkel meghosszabbítható a Windows 7 támogatása

|

Hekkerek olyan megoldást dolgoztak ki, amely bárki számára elérhetővé teszi a biztonsági javításokat, amiket a Microsoft a fizetős program résztvevőinek bocsát ki.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 7 támogatása január 14-én megszűnik,és a Microsoft még biztonsági javításokat sem ad ki hozzá többet. Legalábbis ingyen - mert a fizetős Meghosszabbított biztonsági programmal (Extended Security Updates; ESU) három évvel megnyújthatjuk a támogatás idejét.

Most azonban úgy tűnik, sok potyautasa lesz a fizetős programnak, mert hekkerek kidolgoztak egy megoldást, amivel kicselezhető az ESU program ellenőrző eljárása.

Konkrétan arról van szó, hogy a Microsoft kiadott egy frissítést a Windows 7 eszközökhöz, hogy eldöntse, a gép jogosult-e az ESU frissítéseire, vagy sem. Az új megoldás ezt az ellenőrzést kerüli meg, és minden Windows 7 eszköz számára lehetővé teszi azoknak a letöltéseknek a fogadását, amelyekért a Microsoft pénzt kér.

A Microsoft persze kitalálhat valamit, amivel még január 14-e előtt hatástalanítja a trükköt, de most úgy fest, hogy bármivel próbálkozzon is, gyorsan jön rá az ellencsapás.

Vagyis lehet, hogy a Windows 7 halála még sincs olyan közel, mint sokan gondolják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.