Hirdetés
. Hirdetés

Egymillió dolláros vérdíjat ígér a BSA

|

Jutalmat ad a feljelentett illegális szoftverhasználókért a BSA.

Hirdetés

Az Üzleti Szoftver Szövetség (BSA) egy akciója keretében, akár egymillió dollárral is jutalmazza azokat, akik megbízhatóan igazolni tudják, hogy egy vállalat nem legális szoftvert használ, vagy forgalmaz. A szervezetet az Apple, a Microsoft, az Adobe és más szoftvercégek alapították, a jogtiszta szoftverek népszerűsítésére.

A szervezet már több éve jutalmazza a feljelentőket, és idáig tavaly fordították a legnagyobb összeget; 136100 dollárt jutalmazásra, amit 42 feljelentő között osztottak szét. A szövetség vezetője Neil Macbride ebben az évben még több bejelentésre számít: "A cégek erre az évre tervezett alacsony informatikai költségvetése, elképzelhető, hogy rávesz majd néhány vezetőt, hogy illegális szoftverek használatával próbálkozzon. Ez egy hatalmas hiba lenne a részükről, mert jóval több pénzt veszíthet egy cég, ha rajtakapják, hogy nem jogtiszta programokat használ, mint amennyit a szoftvervásárláson spórolhat" - olvasható a BSA honlapján.

Ha valakinek a tudomására jutott, hogy egy cég nem jogtiszta szoftvert használ, vagy ilyet forgalmaz, és ez zavarja a bsa.org címen tehet bejelentést, a feljelentéshez szükség van a szoftver szériaszámára. A BSA csak az üzleti vállalkozások szoftvereit vizsgálja, tehát magánszemélyeket nem érdemes feljelenteni náluk.

A szervezet itthon is nagy sikert aratott pár éve a bilincses kampányával. A hazai adatok szerint Magyarország a középmezőnyben tartózkodik a kalózkodás terén. A tőlünk keletebbre fekvő országok sokkal több borsot törnek a legnagyobb szoftvercégek orra alá, így itthon nem igazán érdemes a milliós vérdíjról álmodni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.