Hirdetés
. Hirdetés

Letölthető a Facebook Outlook csatlakozója

|

A LinkedIn és a MySpace után a Microsoft elérhetővé tette a Facebook és a Windows Live Outlook csatlakozóit is.

Hirdetés

A Microsoft kedden a Facebook és a Windows Live csatlakozóival egészítette ki az Outlook Social Connector megoldását, amely az Office levelező kliensében költözteti a népszerű közösségi oldalak tartalmait, átszinkronizálva a státuszfrissítéseket és ismerőseink egyéb cselekedeteit.

 

 



Gyakorlatban az Outlook beépülő modulja nagyjából hasonlóan működik, mint a Google Zümm, vagy éppen a Windows Live. A kapcsolt szolgáltatásoktól lekéri az információkat, hogy a felületén jelenítse meg azt. Különbség, hogy esetében ezen információk nem zúdulnak ránk tömegesen egyetlen felületen, hanem a szoftver azokat a névjegyekhez csoportosítja. Így tesz például Teszt Elek esetén is, akinek a LinkedIn, a Facebook és a MySpace aktivitását akkor tekinthetjük meg, ha a névjegyére kattintunk, ha levelet írunk számára, vagy egy tőle érkező üzenetet olvasunk. A fenti szolgáltatásoktól eltérően fontos különbség még, hogy azokra reagálni az Outlookon belül nem tudunk, ahhoz be kell lépnünk az adott közösségi oldalra. Az Outlook csupán megjelenít, hogy naprakészek lehessünk kapcsolataink viselt dolgaival.

Habár a Social Connector az Outlook 2010 egyik újdonsága, az Office 2007 és 2003 irodai programcsomag felhasználói is telepíthetik a levelező közösségi modulját, a Microsoft oldaláról letöltve azt. A most bejelentett Facebook és Windows Live mellett korábban már elkészült a MySpace és a LinkedIn modulja is, amelyeket szintén érdemes beépítenünk az Outlookba, ha aktív felhasználói vagyunk az érintett oldalaknak.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.