Hirdetés
. Hirdetés

Elsötétedő weboldalak a magyar médiatörvény miatt

|

A magyarországi - nemzetközi botrányt kiváltó - médiatörvény hatályba lépése miatt a mai napon hazánkkal szolidarít és a médiaszabadság állítólagos korlátozása ellen tiltakozik többek között a The Pirate Bay letöltőoldal is, amely csatlakozott a Blackout4Hungary (azaz Elsötétítés Magyarországért) nevű kezdeményezéshez.

Hirdetés

Az elsötétítési akció keretében az azzal egyetértő weboldalakon egy angol vagy magyar nyelvű felhívást helyeznek el, így tiltakozva a kezdeményezők szerint alapvető emberi jogokat sértő hazai jogszabály ellen, amit december végén fogadott el az Országgyűlés, és egyebek mellett az NMHH Médiatanácsának ellenőrzése alá vonja az internetes tartalomszolgáltatókat is, akiket akár 25 millió forintos bírsággal sújthat. A törvény értelmében ezenkívül ellenőrök szállhatják meg a szerkesztőségeket, és elkobozhatják a zsurnaliszták jegyzeteit. A Médiatanács kizárólag kormánypárti kötődésű delegáltakból áll. Ezzel egyidőben egyébként módosították az alkotmányt is, amely rendeletalkotási jogot adott a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság 9 évre megválasztott elnökének.

A tiltakozószöveg, amelynek angol nyelvű változata a nagy látogatottságú nemzetközi The Pirate Bay letöltőoldalon is megjelent a mai napon, magyarul a következőképpen néz ki: "december 21-én a magyar parlamentben a többséggel rendelkező kormánypárt megszavazott egy új médiatörvényt, ami Európa leginkább elnyomó és antidemokratikus törvényeiből válogat, néhány nyugtalanító kiegészítéssel. Az alapjogok, illetve a szabad véleménynyilvánítás iránti aggodalmunk jeléül 2011. január 5-én 24 órára elsötétítjük internetes jelenlétünket."

ecemb

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.