Hirdetés
. Hirdetés

Ettől aztán felgyorsul a PC!

|

Az új PCIe 5 specifikáció az adatátviteli sebesség brutális növekedését ígéri.

Hirdetés

Hirdetés

A PCI SIG csoport által nemrég bejelentett PCIe 5 specifikáció 128 gigabájt/másodperces adatátviteli sebességet tesz lehetővé egy x16 konfiguráción keresztül, ami a jelenleginél sokkal gyorsabb tárakat és grafikus komponenseket ígér a holnap PC-iben.

Mielőtt azonban örömmámorba esnénk, nem árt tisztázni, hogy a megvalósítás még odébb van: egyelőre a PCIe 3 az érvényes szabvány, és a PCIe 4 korszaka is csak most következik

Hogy mikor jön a PCIe 5, nehéz megjósolni. A PCI SIG hivatalos blogján az AMD annyit mondott, hogy támogatni fogja a PCIe 5.0-t, de azt nem árulta el, hogy mikor. A cég idén akarja piacra dobni első PCIe 4.0 specifikációjú CPU-it, és a PCIe 5.0-t a távlati célok közé sorolja.

Az Intel azt nyilatkozta a PCI SIG blogposztjában, hogy teljes mellszélességgel kiáll a PCIe 5.0 specifikáció mellett (már már csak történelmi okokból is, a cég ugyanis a PCI Express architektúra első támogatói közé tartozott). De hogy ez a támogatás konkrét termékekben mikor ölt testet, arról nem árult részleteket a lapkagyártó óriás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.