Hirdetés
. Hirdetés

Ezeket tudni a Huawei Androidjáról és Windowsáról

|

Hongmengnek fogják hívni, és univerzális operációs rendszer lesz.

Hirdetés

Hirdetés

A Huawei védjegyet jegyeztetett az Androidot és Windowst leváltó, rövidesen megjelenő operációs rendszeréhez. A Hongmeng név ebben a hónapban jelent meg az illetékes kínai hatósághoz benyújtott dokumentumban, és érvényessége 2019. május 14-től 2029. május 13-ig tart.

A Huaweiről régóta tudni, hogy az Android és a Windows alternatíváján dolgozik, mivel számított rá, hogy esetleg eltiltják ezek használatától, de a fejlesztést csak azután gyorsította fel, hogy az Egyesült Államokban új megszorítások léptek életbe az amerikai cégek licencelési gyakorlatával kapcsolatban.

Trump elnök májusban írta alá a rendeletet, amely megtiltja az amerikai cégeknek, hogy a kínai gyártóval üzleteljenek. A rendelkezés kiterjed a Google-ra és a Microsoftra is, amelyek a Huawei mobiljain és laptopjain használt operációs rendszert jegyzik.

A Hongmeng a hírek szerint univerzális platform lesz, tehát okostelefonokon és tableteken is futni fog. Az ötlet maga egyébként nem új, eredetileg a Microsoft is olyan operációs rendszernek szánta a Windows 10-et, amely minden eszköztípuson megél.

További hír a Huawei-jel kapcsolatban, hogy a Microsoft megvonta tőle a Windows használati jogát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.