Hirdetés
. Hirdetés

Feltámadnak a Windows-mobilok

|

Satya Nadella szavai legalábbis erre engednek következtetni. A Microsoft vezetője szerint fejlesztési stratégiájukban kulcsszerepet kap a mobilitás.

Hirdetés

A Windows-mobilokat sokan már eltemették, ám Satya Nadella egy interjúban azt sejtette, hogy a cég még nem írta le a mobilt.

A Microsoft feje elmondta, hogy a Windows 10-et az eszközök széles skálájára tervezték, és új eszközeikből olyan "szövetet" akarnak létrehozni, amely rugalmasan kiszolgálja a vásárlók igényeit. A részletekkel adós maradt, de az biztos, hogy a cég a Surface-szel új műfajt teremtett, és állítólag erre készül a Surface Phone-nal is.

Beavatottak szerint a Surface Phone több lesz hagyományos okostelefonnál, a Microsoft olyan eszközre törekszik, amely akár laptoppá is alakítható. Ez elvileg már most megoldható a Continuum segítségével: a Windows 10 Mobile különleges funkciója lehetővé teszi, hogy monitorra kötve a mobil PC-ként funkcionáljon, és az ARM lapkákon futó teljesértékű Windows 10-mal a cég még tovább léphet ezen az úton.

Nadella leszögezte, hogy a mobilitás hosszú távon az egyik legfontosabb prioritás a cég számára. Mindez nagyon bíztató - de hogy a szép szavak mikor öltenek testet konkrét termékeknek, azt továbbra sem tudjuk.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.