Hirdetés
. Hirdetés

Fontos információk Windows Phone tulajdonosoknak

|

Mire számíthatnak most, hogy a Microsoft végleg beszüntette a platform fejlesztését?

Hirdetés

Bár már sejteni lehetett hónapok óta, hogy nem néz nagy jövő elé a Microsoft mobil platformja, pár napja a redmondi óriáscég hivatalosan is elismerte, hogy vége a Windows Phone fejlesztésének. Már jó ideje 1-2 százalékot tett csak ki a windowsos telefonok aránya az összes eladott okostelefon között, és a fejlesztők egyszerűen nem akartak appokat írni ilyen kis számú felhasználónak. A rossz hírt Joe Belfiore, a Microsoft alelnöke jelentette be Twitter üzeneteiben.

Hirdetés

Aki Windows Phone-t használ, jogosan merül fel benne a kérdés, hogy mire számíthat mobilja támogatását illetően? Ha a mobil a Windows Phone 8.1-et futtatja, ennek a támogatása 2017 júliusában véget ért. Ez azt jelenti, hogy nem adnak ki hozzá több biztonsági javítást, és a telefon semmilyen operációs rendszer frissítést sem fog kapni a jövőben.

Ha az okostelefon a Windows 10 operációs rendszer mobil változatát futtatja, ebben az esetben egy ideig még kap szotfvertámogatást a Microsofttól. Új funkciók már nem lesznek, de biztonsági frissítések érkezni fognak.

A Windows Phone-tulajdonosoknak nyilvánvalóan ajánlatos az Androidra vagy az iOS-re való mielőbbi áttérés, mivel nagy a valószínűsége annak, hogy az appfejlesztők azonnal leállnak alkalmazásaik frissítésével.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.