Hirdetés
. Hirdetés

Forradalmasítaná a digitális asszisztensek vezérlését a Microsoft

|

A szoftveróriás a csendes hangbevitelre vonatkozó izgalmas szabadalmat nyújtott be. Lényegében sóhajokkal irányíthatnánk az asszisztensünket.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft már eddig is komoly pénzeket ölt a digitális asszisztensek fejlesztésébe, és bár egyes pletykák szerint fel akarja adni a Cortanát, ennek épp az ellenkezője igaz: a cég még természetesebbé akarja tenni a digitális asszisztens használatát, és minden módon igyekszik megszüntetni az akadályokat.

A problematikus helyzetek közé tartozik, amikor olyan zsúfolt környezetben kell a digitális asszisztenst utasítani, ahol nem akarjuk boldog-boldogtalannal megosztani a mondandónkat. A Microsoft itt az úgynevezett Silent Voice Input (vagy csendes hangbevitel) nevű technikával igyekszik segíteni a felhasználók dolgát.

Egy rajz a szabadalomból.

A technológiát leíró szabadalom szerint a megoldást mobilokban, okosórákban és más eszközökben lehetne használni.

Az ábrákhoz mellékelt szövegből az is kiderül, hogy míg a  hagyományos hangbevitel a levegő erőteljes kiáramlásán alapul, itt a belélegzett levegő hordozná a hanginformációt. Ennek köszönhetően egészen csekély hangkibocsátással tudnánk a szájhoz közel tartott eszközt vezérelni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.