Hirdetés
. Hirdetés

Internetes telefon az EnterTeltől

|

Újabb internetes telefonszolgáltató jelent meg a hazai távközlési piacon az EnterTel személyében. A társaság az EnterNet és az Asylum Telecom stratégiai partnereként a múlt hét végén kezdte meg VoIP szolgáltatását. Az új VoIP szolgáltató hardveres és szoftveres megoldást egyaránt kínál.

Hirdetés

A cég jelenleg két típusú eszközt ajánl ügyfelei számára, amelyek közül a főként kisvállalkozásoknak szánthoz két analóg készülék csatlakoztathatóhoz, míg az egyéni felhasználók számára ajánlotthoz egy. A megoldás érdekessége, hogy akár úgy is lehet interneten keresztüli telefonhívást indítani, hogy az ügyfél számítógépe nincs bekapcsolva.

Az EnterTel SOFTPHONE az X-lite programra épül, a piacon elterjedt szoftveres megoldásokhoz hasonlóan számítógépen keresztüli telefonálást tesz lehetővé, vezetékes és mobiltelefon hálózatokba is. A szolgáltatás keretében budapesti vezetékes telefonszámokat percenként 8, míg Egyesült Államok beli vezetékes számokat percenként 9 forintért lehet hívni. Az EnterTel 24 órás ügyfélszolgálatot kínál ügyfeleinek. A társaság stratégiai célkitűzése az, hogy rövid időn belül a VoIP piac legjelentősebb magyarországi szereplője legyen.

Az EnterNet az EnterTel viszonteladójaként vesz részt az együttműködésben - mondta el érdeklődésünkre Smuk Zoltán, az EnterNet ügyvezető igazgatója. Az internet szolgáltató egyelőre csak saját ügyfeleinek kínálja a lehetőséget, amely mellé az ADSL eléréssel bírók most bruttó 100 forint lebeszélhetőséget kapnak az EnterTeltől ajándékba.

Az Interneten keresztül történő hangátvitel nem újdonság. Új szabványok és ezekhez kapcsolódó szolgáltatások elindulása azonban mára teszik lehetővé, hogy az interneten keresztüli telefonálás valós alternatívát jelenthessen a megszokott vezetékes vagy mobil telefonszolgáltatások mellett. A VoIP technológia révén telefonhívásokat bonyolíthatunk szélessávú Internet kapcsolaton keresztül a vezetékes (analóg) telefonvonalak helyett. A VoIP-es telefonáláskor a hang digitális adatcsomaggá alakítva továbbítódik az Interneten, majd a fogadó félnél ismét emberi hanggá alakul.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.