Hirdetés
. Hirdetés

Kabátlopási ügybe keveredett a Samsung

|

Az Apple-lel együtt azzal vádolják, hogy szándékosan lelassította a régi mobilokat. A gyártó szerint az ő energiakezelési megoldásait nem szabad összemosni az Apple trükkjével.

Hirdetés

Hirdetés

A Samsung és az Apple ellen is vizsgálat indult Olaszországban, mivel a gyanú szerint a két cég szándékosan lelassította az elhasználódó akkumulátorú eszközeit, hogy új mobilok vásárlására ösztönözze a felhasználókat.

Az Apple korábban elismerte, hogy a váratlan leállások elkerülése érdekében visszavett a régi iPhone-ok teljesítményéből, a Samsung nevének felbukkanása viszont meglepő a vizsgálatban. A cég ugyanis azt állította a közelmúltban, hogy saját okostelefonjain semmilyen hasonló módosítást nem végzett.

A gyártó közleménye határozottan leszögezi, hogy okostelefonjain a telep avulása nem befolyásolja a CPU teljesítményét, és azok az energiakezelési megoldások , amelyeket az akkumulátor elöregedésének kezelésére alkalmaznak, nem hasonlíthatók az Apple teljesítménylassító trükkjéhez.

Az Apple nem kommentálta a vádakat, egyedül Tim Cook igazgató szólalt meg az ügyben, és elmondta, hogy nem titokban lassították az eszközöket: minden módosítás szerepelt az iOS frissítések kísérőanyagaiban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.