Hirdetés
. Hirdetés

Kibékült az Apple és az Amazon

|

Megállapodtak: mindketten használhatják az App Store nevet.

Hirdetés

Az Apple-nek rengeteg riválisa van, és ráadásul nem csak a hardvereivel és a szoftvereivel igyekszik megmérkőzni ezekkel az ellenfeleivel, hanem előszeretettel vívja a harcait a bíróságon is. Az egyik jogi hercehurcát pont az Amazon.commal folytatta a cupertunói vállalat: azon vitatkoztak, hogy ki használhatja jogosan az "app store" elnevezést az alkalmazásboltjára. 

Az Apple végül 2011. márciusában beperelte az Amazont, amiért az félrevezetően használta azt az App Store nevet, amit az almás cég a saját megoldásának a 2008-as bemutatkozása után igyekezett védjegyeztetni. 

Valamilyen oknál fogva most mindkét cég úgy döntött, értelmetlen a marakodás ezen a kérdésen. Az Apple szóvivője, Kristin Huguet szerint a cupertinóiak már nem látják értelmét az ügy kergetésének, ugyanis az Apple App Store 900 000 appja és 50 milliárd letöltése után mindenki tudja, hol kell appokat keresni. Az augusztusi tárgyalás így elmarad, mindkét fél szabadon hívhatja a saját boltját App Store-nak. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.