Hirdetés
. Hirdetés

Kiherélik a Facebook hírfolyamát

|

A közösségi hálózat az újságcikkek helyett a barátok, ismerősök posztjai felé igyekszik terelni a figyelmet. Zuckerberg szerint ettől leszünk boldogabbak és egészségesebbek.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook ismét átalakítja a hírfolyamot.

A cég igazgatója, Mark Zuckerberg hosszú posztban jelentette be, hogy megoldásaikkal a vírusvideók és médiaposztok helyett inkább a barátok, ismerősök felé szeretnék terelni a felhasználók figyelmét, hogy erősödjenek az értelmes szociális interakciók.

Írásában azt állítja, hogy a módosításoktól mindenki jobban érzi majd magát. Kutatásaik szerint amikor a közösségi hálózatot arra használjuk, hogy a számunka fontos emberekkel kerüljünk kapcsolatba, közérzetünk javul. Kevésbé érezzük magunkat magányosnak, és ez hosszútávon boldogabbá, egészségesebbé tesz.

Mark Zuckerberg, a Facebook feje

Ha kevesebb posztot olvasunk  a vállalkozásoktól és médiáktól, több figyelmünk jut arra, amit ismerőseink megosztanak és kedvelnek.

Zuckerberg nem említi, de nyilvánvaló, hogy a Facebookot a 2016-os amerikai elnökválasztás orosz befolyásolása késztette irányelvei újragondolására.

A "közelebb egymáshoz" elv jegyében tehát az újságok, médiacégek anyagai hátrébb fognak sorolódni, és előnyben részesülnek az értelmes kommentekben bővelkedő posztok.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.