Hirdetés
. Hirdetés

Kína már nem csak IE 6-ot használ

|

A kínaiak végre nem csak Internet Explorer 6-ot és Windows XP-t használnak.

Hirdetés

Kína máig egyike azoknak az országoknak, ahol ragaszkodnak a régi, elavult Microsoft szoftverekhez. A redmondiak ugyan ragaszkodnak az idejétmúlt termékeik leváltásához, de nincsen könnyű dolguk, Kínában pedig főleg. A legutóbbi statisztikák ugyanakkor némi javulásról számolnak be a témában. 

Hirdetés

Az Internet Explorer 6 piaci részesedése 22,2 százalékra esett, néhány hete viszont még 24 százalékon volt. Világszinten még a gépek 6,1 százalékán szenved az IE 6, de a Microsoft leginkább Kínát akarja megtisztítani a régi böngészőjétől. 

A 11 éves Windows XP globális méretek között a PC-k 37 százalékán van jelen, de Kínában persze ez az arány magasabb: ott 54 százalékról lehet beszélni. A Windows XP hivatalosan 2014. április 8-án megy nyugdíjba, így már csak 8 hónapja maradt a váltásra a meglévő felhasználóknak. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.