Hirdetés
. Hirdetés

Kipróbálható a Photoshop Express

|

Az Adobe bejelentette a Photoshop család legújabb tagját, az Photoshop Express online képszerkesztő szoftver bétáját.

Hirdetés

Az Adobe 2007 elején indította be a Photoshop Expresshez hasonló Premiere Express alkalmazást, mely online videoszerkesztést biztosít az MTV és a Photobucket oldalakon. A legújabb, ingyenes és platformfüggetlen, böngészőben futtatható RIA (Rich Internet Application) alkalmazás teljes egészében az Adobe Flex technológiára épül, melynek megjelenítéséért a szintén ingyenes Flash Player plugin felel.

A Photoshop Express jelenleg nyilvános bétafázisban van; a végleges verzió megjelenése később várható. Az alkalmazás minden olyan eszközön futtatható, amely rendelkezik internet-kapcsolattal és a böngészőkbe (Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari) beépülő, ingyenes Flash Player pluginnel. A szoftver egyelőre csak angol nyelvű változatban érhető el, de az Adobekésőbb más nyelvi verziók közzé tételét is tervezi.

express.jpg

Az ingyenes regisztrációt követően 2 gigabájt tárhely áll a rendelkezésünkre. A fotók feltöltése mellett a képeket szerkeszthetjük is; ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy bárhogyan módosítjuk a kiválasztott fájlt, az eredeti verziót mindig megőrizhetjük. A szoftver egyelőre csak olyan alapvető szerkesztési műveleteket kínál fel, mint a hibakorrigálás, a vörösszem eltávolítása, a fekete-fehérré alakítás, a kivágás, az átméretezés és néhány effektus. A munkát előnézeti képek segítik, melyek megmutatják, hogyan fog kinézni a kép a kiválasztott eszköz alkalmazása után.

A Photoshop Express természetesen a képek megosztására is lehetőséget nyújt. A nyílt galériák létre hozása mellett arra is van lehetőség, hogy a fotókat közösségi oldalakra (pl. Facebook) vagy blogokra publikáljuk úgy, hogy nem kell elhagynunk az alkalmazás kezelőfelületét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.