Hirdetés
. Hirdetés

Konténerek a felhőben

|

A szoftvervezérelt infrastruktúra egének egyre fényesebben ragyogó csillagai, a Kubernetes és a Cloud Foundry nyílt forráskódú technológiák játszották a főszerepet a SUSE éves konferenciáján. Debütált a CaaS konténerszolgáltatás új kiadása, és a közönség láthatta a Cloud Application Platform előzetesét is.

Hirdetés

Újabb architektúrák, folyamatok és technológiák felé fordul a vállalatok figyelme, miközben nagyobb agilitásra törekednek, hogy még gyorsabban adhassanak alkalmazásokat ügyfeleik, beszállítóik és saját dolgozóik kezébe. A SUSE ipari szabványos, nyílt forráskódú megoldásokkal segíti a célok elérését. Szeptember végén megrendezett éves konferenciáján ezt a kínálatot új termékekkel és szolgáltatásokkal bővítette.

Hirdetés

A cseh fővárosban mutatkozott be a SUSE CaaS (Container as a Service) Platform új, 2-es kiadása, amely a Kubernetes technológiára épül. A nagyvállalati szintű konténermenedzsment-megoldás a szoftverek fejlesztésén és üzemeltetésén dolgozó csapatokat a DevOps elve mentén segíti a konténerezett alkalmazások és szolgáltatások könnyebb és gyorsabb bevezetésében, felügyeletében és méretezésében, így a ciklusokkal együtt lerövidül az üzlet reakcióideje is. A Kubernetes frissített változatát tartalmazó CaaS Platform 2 hatékony eszközei nagyméretű környezetekben is egyszerűvé teszik az alkalmazások bevezetését és a nyilvános felhők elérését.

Előzetest mutatott a SUSE a konferencián Cloud Application Platform megoldásából, amellyel a fejlesztők és az üzemeltetők könnyebben menedzselhetik majd a hagyományos és az újgenerációs felhőalapú alkalmazások életciklusát. A Cloud Foundry alkalmazásplatform-szolgáltatást a Kubernetes konténermenedzsment-technológiával ötvöző Cloud Application Platform a DevOps-folyamatok integrálásával gyorsítja fel az üzleti innovációt szolgáló alkalmazásszállítást. A Kubernetes technológiára építve a Cloud Foundry konténeralapú változatát kínálja, amely más disztribúciókhoz képest elenyésző memóriakapacitást igényel, miközben azoknál jóval gyorsabban visszaállítható és méretezhető. A SUSE Cloud Application Platform még ebben a negyedévben elérhetővé válik.

KunLun: a Huawei szervere a SUSE szoftverével még magasabb rendelkezésre állást fog adni üzletkritikus SAP alkalmazásokhoz

Jön a SUSE Enterprise Storage 5
Még az év vége előtt megjelenik a SUSE intelligens, szoftvervezérelt tárolómenedzsment-megoldásának legújabb verziója is. A nyílt forráskódú Ceph projekt Luminous kiadására épülő SUSE Enterprise Storage 5 megkönnyíti a törvényi megfelelés követelményeinek teljesítését nagy adattömegek biztonsági mentése és archiválása közben. Ilyen nagy adatmennyiséget kezelő alkalmazás többek között a videokamerás megfigyelés, a videokonferencia, az online médiaszolgáltatás, az orvosi képdiagnosztika és a géntérképezés, valamint a számítógéppel támogatott mérnöki tervezés. A SUSE Enterprise Storage 5 ehhez többek között a Veritas NetBackup, a Commvault és a Micro Focus Data Protector mentő és archiváló alkalmazásokat támogatja, olyan compliance-megoldások mellett, mint az iTernity. A Ceph kereskedelmi kiadásai közül elsőként kezeli az új BlueStore tárformátumot - amely a Ceph Jewel kiadásában jelent meg -, a korábbi verzióktól már támogatott iSCSI és CephFS mellett.

Rugalmasan méretezhető, önmagát felügyelő, hibatűrő, mindig működő és könnyen frissíthető megoldást ad a SUSE Enterprise Storage 5 a lemezről lemezre mentéshez. Minthogy nyílt forráskódú szoftvermegoldásként olcsó, ipari szabványos hardveren fut, és külön deduplikációs eszközt sem kell mellé telepíteni, a felsőkategóriás képességeket lényegesen olcsóbban kínálja, mint amit ez a funkcionalitás egyébként diktál a piacon, és a szervezeteknek attól sem kell tartaniuk, hogy az Enterprise Storage 5 bevezetésével egyetlen szállítóhoz láncolnák magukat, érvelt a SUSE a megoldás mellett.

Nyílt együttműködés
A SUSE a konferenciát támogató szállítók közül többel is közös bejelentést tett. A SUSE Enterprise Storage a SUSE OpenStack Clouddal együtt az SAP Cloud Platform részévé vált, míg a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications magas rendelkezésre állást és katasztrófaelhárítást ad a Linuxon futó SAP alkalmazásokhoz, lehetővé téve többek között az alkalmazások és felhasználók automatikus átvételét a szerver node-ok és klaszterek között.

Prágában mutatta be a Fujitsu Software Enterprise Service Catalog Manager (ESCM) OpenStack-kompatibilis megoldását, amellyel a szervezetek helyben telepített hiperkonvergens rendszereiket könnyebben terjeszthetik ki a nyilvános felhőkbe. Így kiaknázhatják a felhőalapú szolgáltatások és szoftverek rugalmasságát és skálázhatóságát, miközben továbbra is házon belülről felügyelhetik őket.

A Huawei pedig arra készül, hogy a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications szoftvermegoldását KunLun szervereivel integrálva olyan kiszolgálókat szállítson üzletkritikus alkalmazásokhoz, amelyekben a memóriamodulok működés közben is cserélhetők lesznek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.