Hirdetés
. Hirdetés

Közigazgatási informatika - egyetemi közreműködéssel

|

A BME is részt vesz a kormányzati felhő kialakításában. A NISZ és a BME együttműködésének részleteiről projektenként állapodnak meg.

Hirdetés

Határozatlan időre szóló stratégiai, partnerségi együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar (BME VIK), valamint a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ). A megállapodás fő célja, hogy az egyetemen felhalmozott szaktudást a közigazgatási informatikai fejlesztésekben is hasznosítsák. A NISZ felel a kormányzati szektor informatikájának konszolidációjáért. Ehhez veszik igénybe a BME-n felhalmozott tudást, tapasztalatot. A megállapodást Szabó Zoltán Attila, a NISZ vezérigazgatója, Péceli Gábor, a BME rektora, valamint Vajta László, a BME VIK dékánja írta alá.

A kis- és középvállalatokkal a közös munka már folyik, most a felsőoktatási intézmények következnek – jelezte Szabó Zoltán Attila. A BME – mint az informatikai felsőoktatás vezető intézménye – az első a sorban, a jövőben más egyetemekkel, főiskolákkal további megállapodásokra készülnek.

Az együttműködés részleteiről projektenként állapodnak meg. A közös munkába a BME VIK szaktanszékei, a Közigazgatási Informatikai Központ, valamint az Egyesült Innovációs és Tudásközpont szervezetei (oktatók, kutatók, fejlesztők, hallgatók) kapcsolódnak be. A tervek között első helyen szerepel a kormányzati felhő kialakítása. Ezen túlmenően a kooperáció – többek között – az egészségügyi szektorban futó, valamint a közigazgatási informatikai projektekre terjed ki. A BME-t nem szabad kihagyni a következő európai uniós projektekből sem – mutatott rá a NISZ vezérigazgatója.

A BME pártatlan, szállító-független szakmai közösség, ezért kiválóan alkalmas a szakmaiság és a hasznosság szempontrendszerének érvényesítésére. Az együttműködésben tehát – a szakmaiságon túlmenően – a BME VIK integráló szerepet is betölt majd – mutatott rá Vajta László.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.