Hirdetés
. Hirdetés

Lassan enyészik el a Windows 7

|

Már csak a PC-k kevesebb mint 30 százalékán fut az operációs rendszer a StatCounter adatai szerint.

Hirdetés

Hirdetés

A StatCounter legfrissebb adatai szerint szeptemberben a Windows 10 operációs rendszer 59,82 százalékról 60,62 százalékra növelte részesedését, míg a Windows 7 használati aránya 30,92 százalékról 29,39 százalékra csökkent. A jó öreg Windows XP részesedése már csupán 1,44 százalék, igaz, az is csoda, hogy még egyáltalán használja valaki.

Egyébként a Microsoft nemrégiben tette közzé, hogy a Windows 10 több mint 900 millió eszközön fut. A Windows 7 fokozatos visszesése egyáltalán nem meglepetés (inkább a lassú lemorzsolódás az), hiszen a rendszer támogatása 2020 januárjában véget ér, vagyis ezt követően a Microsoft nem ad ki hozzá bizonsági frissítéseket. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.