Hirdetés
. Hirdetés

Lenovo Tech World 2021 - Szolgáltatás minden

|

A Tech World pódiumán debütált a Lenovo két új, felső kategóriás Yoga laptopja, amely októberben Windows 11 operációs rendszerrel kerül majd forgalomba.

Hirdetés

Teljes termékportfólióját egységes platformon szolgáltatásként, everything-as-a-service üzleti modellben kínálja a Lenovo a vállalatoknak. Az új normalitás kezelését segítő megoldások között iparági AI platformok, peremhálózati szerverek és Windows 11 operációs rendszerrel érkező laptopok is bemutatkoztak a szállító éves konferenciáján.

A járványhelyzetből kilábaló világra új realitás köszöntött, amelyben a fogyasztók és a vállalatok is új megoldásokat keresnek az üzleti és a magánélet számos területét hirtelen és alapjaiban átalakító, példa nélküli változások kezeléséhez. A minden eddiginél gyorsabb tempóra váltó digitális átalakulás azonban újabb kihívással szembesítette a szervezeteket - technológiai igényeik 12-18 havonta változnak, amivel nehéz lépést tartani.

Hirdetés

Szeptemberben megtartott Tech World 2021 konferenciáján a Lenovo ezért bejelentette TruScale platformját, amelyen teljes termékkínálatát szolgáltatásként, fogyasztásalapú elszámolással teszi elérhetővé. TruScale márkáját a szállító ezzel infrastruktúra-szolgáltatásain túl, portfóliójának egészére kiterjeszti, termékeit a végfelhasználói eszközöktől kezdve az adatközponti megoldásokon át a felhőig és a peremhálózatig egységes everything-as-a-service üzleti modellben és szerződéses keretrendszerben kínálja a vállalatoknak és az intézményeknek többek között az online működés, a hibrid munkavégzés és a digitális oktatás támogatásához.

A dinamikus méretezés modellje

Vállalatmérettől függetlenül olyan platformot ad a TruScale a szervezeteknek, amellyel könnyebben megválaszolhatják a leggyakoribb üzleti kihívásokat, rugalmasan kiszolgálhatják a dinamikusan változó igényeket, így versenyképességüket is fokozhatják, mondta a Lenovo. A TruScale platformon elérhető, menedzselt szolgáltatások bevezetésével a szervezetek lényegében a felhő előnyeit élvezhetik helyi, házon belüli környezetben, nemcsak a skálázás, hanem az adatmenedzsment és a hibrid környezet felügyelete is könnyebbé válik számukra.

Elemzők (Gartner, IDC, Lenovo Market Intelligence) adatai szerint az as-a-service piac négyszer gyorsabban bővül, mint az IT szolgáltatásokkal megcélozható piac egésze. Három év távlatában a vállalati x86-os szerverekre fordított költés 12 százaléka as-a-service modellekhez fűződik majd, és az új tárolóbeszerzések 50 százalékát fogja adni, évi átlagosan 40 százalékos növekedés eredményeként. Az előrejelzési időszak végére a vállalati PC-kre fordított költés 17 százaléka is as-a-service modellben fog realizálódni - míg két évvel ezelőtt az arány mindössze 1 százalék volt -, az éves átlagos bővülés üteme pedig 50 százalék lesz.

A távmunka, az online kiszolgálás és a digitális oktatás, a bárhonnét történő belépés rugalmas modelljére váltó világban a hibrid környezetekre hangolt, okos megoldásokat bevezető szervezetek a transzformáció előnyeit is előbb megtapasztalják. A szolgáltatásként elérhető eszközökön és szoftverplatformokon túl ehhez az igény szerinti (on-demand) támogatás terén is nagyobb rugalmasság, testre szabás szükséges. A Lenovo korábbról meglévő Device-as-a-Service megoldásaiból sok vállalat ismeri ezeket a lehetőségeket, mondta a szállító. Mostantól a DaaS életciklus-kezelő szolgáltatásai is a TruScale platformon lesznek elérhetők, a használat alapú elszámolással és a megfelelő pénzügyi konstrukciókkal együtt, amelyek az üzleti igények gyors kiszolgálása mellett a birtoklási összköltség csökkentéséhez is hozzásegítik a vállalatokat, tette hozzá a Lenovo.

TruScale szolgáltatásainak piacra viteléhez is innovatív megoldásokat keres a szállító. Új platformjával együtt a Lenovo bejelentette, hogy partnereivel kialakított együttműködését is frissítette. Az infrastruktúra szolgáltatások terén a Deloitte, az Intel és a VMWare, a biztonság területén pedig az Absolute Software és a SentinelOne közreműködésével többek között a peremhálózatoktól a felhőig ívelő hibrid megoldásokat, menedzselt biztonsági szolgáltatásokat és tárolókörnyezeteket alakított ki, amelyek még könnyebbé teszik a változó üzleti igények dinamikus kiszolgálását, az adatok életciklusának kezelését és a tárkapacitás igény szerinti méretezését.

Iparági AI és okos peremhálózat

Nyitó előadásában Yong Rui, a Lenovo technológiai vezérigazgatója a szállító saját fejlesztésű mesterségesintelligencia-platformját mutatta be, amely új képességeivel a gyártóipar, az egészségügy és az oktatás digitális átalakulását teheti gördülékenyebbé. A Lenovo Brain platformjával eredetileg saját intelligens transzformációját támogatta, ezek az AI-technológiák teszik például természetesebbé az eszközök és a felhasználók interakcióit, automatizálják az infrastruktúra megoldások üzemeltetését és növelik a szállító okosgyárainak hatékonyságát is. A Brain platform továbbfejlesztésével a Lenovo az említetteken túl további iparági AI-megoldások építését, szállítását és támogatását is tervezi.

Az üzlet működésének és szolgáltatásainak intelligens átalakításával a nagy teljesítményű analitikai és automatizációs képességekkel bíró peremhálózati AI-megoldások keresettsége is gyorsan nő. A konferencián bejelentett ThinkEdge SE70 peremhálózati AI-platformjával a Lenovo a logisztika, a szállítmányozás, a kereskedelem, a gyártóipar, az egészségügy és az okosvárosok digitális transzformációjához ígér nagy teljesítményű és rugalmas megoldást. A gépi látást gépi tanulással ötvöző ThinkEdge SE70 az Amazon Web Services (AWS) Panorama készülékére (appliance) és az NVIDIA Jetson Xavier NX platformjára épül, strapabíró kialakítású, felhőből menedzselhető, és a jövő év első felében kerül majd forgalomba.

Peremhálózati környezetek megbízhatóságát és állóképességét növelheti majd a Lenovo másik, VMware-rel közösen fejlesztett megoldása. Utóbbi szállító új edge virtualizációs szoftvere elsőként a Lenovo strapabíró ThinkSystem SE350 peremhálózati szerverein lesz előre telepítve elérhető a piacon. A beépített kapcsolót és vezeték nélküli hálózati elérést is tartalmazó, integrált és kompakt megoldás feleslegessé teszi külső hálózati eszközök telepítését, és a távoli helyszíneken is olyan szolgáltatásokat ad, amilyeneket a vállalatok adatközpontjaiktól elvárnak, mondta a szállító. A Lenovo emellett Open Cloud Automation felügyeleti szoftverét is frissítette, amellyel a szervezetek az adatközponttól kezdve a felhőn át a peremhálózatig automatizálhatják infrastruktúra megoldásaik megtervezését, bevezetését és menedzselését, egyetlen felületről kezelhetik fizikai és virtuális infrastruktúrájuk teljes életciklusát.

A Tech World pódiumán debütált a Lenovo két új, felső kategóriás Yoga laptopja, amely októberben Windows 11 operációs rendszerrel kerül majd forgalomba. A mindössze 1,1 kilogramm tömegű Yoga Slim 7 Carbon 14 colos OLED kijelzővel, akár 8 magos AMD Ryzen 7 processzorral és Radeon grafikus kártyával, 1 terabájt kapacitású SSD meghajtóval, továbbá olyan akkumulátorral érkezik, amely közel 15 óra üzemidőt biztosít, és 15 perc alatt 3 órányi használatra feltölthető. A kifejezetten teljesítményigényes üzleti alkalmazások futtatására és nagy méretű fájlok kezelésére felkészített, ultravékony Yoga Slim 7 Pro 16 colos kijelzőt kapott, de legkarcsúbb konfigurációjának tömege így is csupán 2,1 kilogramm.

Mellettük a Lenovo bemutatta IdeaPad Duet 5 Chromebook kettő az egyben kialakítású laptopját is. A 13,3 colos OLED kijelzőbe épített - a billentyűzetről tabletként leválasztható - gép tömege mindössze 0,7 kilogramm, akkumulátoros üzemideje 15 óra, és a Google operációs rendszerével telepítve szintén októberben érkezik a piacra. A konferencián került sor a Lenovo két új, prémium kategóriás, P-sorozatú tabletjének premierjére is. A Tab P12 Pro a vezeték nélküli összekapcsolást menedzselő Project Unity alkalmazással a Windows 10 vagy 11 operációs rendszert futtató Lenovo PC-k okos kiegészítőjeként, második kijelzőjeként használható, precíziós toll és felkattintható billentyűzet is tartozik hozzá. Az ötödik generációs mobil hálózati eléréssel érkező, 11 colos Android-alapú tablet, a Tab P11 5G pedig elsőként az európai, közel-keleti és afrikai régióban kerül forgalomba, ugyancsak októberben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.