Hirdetés
. Hirdetés

Liquid Net - szélessáv finomhangolva

|

A Nokia Siemens Networks a mai napon útjára bocsátotta a Liquid Netet, mely segítségével az üzemeltető úgy hangolhatja be hálózatát, hogy az az aktuális igényeknek megfelelően mindig alkalmazkodjon a kapacitási és lefedettségi követelményekhez.

Hirdetés

mobilinternet okostelefonon
mobilinternet okostelefonon
A látványos szélessávú növekedés miatt a hálózatoknak ma már naponta több mint 1 GB személyes mobil adatforgalommal kell megbirkózniuk. Ráadásul a kereslet rendkívül kiszámíthatatlan, és különböző időpontokban más-más helyszínekre helyeződik át, mivel az emberek már otthon, a munkahelyen és utazás közben is használják a szélessávot. A szélessávú szolgáltatások használatában akkor is hirtelen változások következhetnek be, ha például egy új eszközszoftver kerül a piacra, vagy megjelenik valamelyik népszerű alkalmazás vagy OTT (over-the-top, hagyományos funkciókon felüli) szolgáltatás frissítése, mely esetekben az üzemeltetőknek nincs felkészülési idejük.

„Napjaink hagyományos hálózatainak kapacitása lényegében befagyott: az egyes bázisállomásokon, a hang- és adatszolgáltatásokat nyújtó alaphálózati részeken, vagy éppen az optikai és IP átviteli hálózatokban. Ezek mindegyike potenciális szűk keresztmetszetet jelent azok számára, akik egy adott időpontban szélessávú szolgáltatást szeretnének használni. A hálózat egy bizonyos részén jelentkező ingadozó, kiszámíthatatlan kereslet következtében hatalmas kapacitások maradnak kiaknázatlanul másutt, ami a meglévő erőforrások rossz kihasználtságát eredményezi. Sok esetben például egy hagyományos alaphálózat kapacitásának akár 50%-a is kihasználatlan. Ezzel szemben a Liquid Net felszabadítja a befagyott hálózati kapacitásokat, és létrehoz egy olyan erőforrástárházat, amelyből kielégíthetők a kiszámíthatatlan igények, bárhol és bármikor is van szükség szélessávra." - mondta Marc Rouanne, a Nokia Siemens Networks hálózati rendszerekért felelős részlegének vezetője.

A Liquid Net automatikusan alkalmazkodó módon optimalizálja a szélessávot a szolgáltatások és tartalmak nyújtásához, és mindig tisztában van a hálózat üzemi állapotával és az éppen használt szolgáltatások körével. Az üzemeltetői telephelyek közötti legkisebb ellenállás és legalacsonyabb költség alapján csatornázza a forgalmat az átviteli hálózaton belül.

A szolgáltatás a Nokia Siemens Networks Liquid Radio architektúrájára épül. A hálózatban Liquid Core és Liquid Transport funkciókat is biztosít, amelyek többszállítós környezetekben külön-külön vagy egy üzemeltető teljes hálózatában is megvalósíthatók. Ezek együttesen vagy külön-külön is megvalósíthatók az időponttól független rugalmas kapacitás, lefedettség és szolgáltatások érdekében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.