Hirdetés
. Hirdetés

Már magánembereknek is lehet femtocellája

|

Október második felétől mindenki számára elérhető lesz az úgynevezett femtocella-technológia, vagyis nem csak cégek, de akár magánszemélyek is igénybe vehetik azt a technológiát, amivel megvalósítható az optimális 3G/HSDPA lefedettség akár mélyen a föld alatt, a pincében is.

Hirdetés

A Mini Bázis lakossági verziójának bemutatásával a Vodafone megoldást nyújt azokban a belterekben, pl. egy borospincében, vagy egy különösen mélyen fekvő garázsban, ahol a távközlési cégnek nincsen optimális hálózati lefedettsége, netán egyáltalán nincsen térerő. A Mini Bázis segítségével 3G/HSDPA hálózatot lehet létrehozni minden olyan helyen, ahol eddig egyáltalán nem, vagy csak gyenge volt a térerő. Az eszköz vezetékes internetkapcsolattal működik, és kiváló lefedettséget nyújt mobiltelefonáláshoz, valamint mobil eszközön történő internetezéshez is.

A Vodafone Mini Bázist az elektromos hálózathoz történő csatlakoztatást követően egy helyhez kötött internet hozzáférést biztosító routerhez kell csatlakoztatni, ami így 3G/HSDPA magánhálózatot hoz létre. Az eszköz hang- vagy adathívásra (pl. mobilinternet) egyaránt használható. Az így létrehozott 3G lefedettség hatósugara 30-40 méter. A hatósugarat a helyi adottságok (pl. az épület szerkezeti elemei, fal és födém vastagság, vagy fémszerkezeti elemek) befolyásolhatják.

A készülék ára ugyan kezdetekben még meglehetősen borsos, 37 500 forint, de részletfizetéssel is megvásárolható.

A Mini Bázis használatához a végfelhasználónak Vodafone előfizetéssel rendelkező 3G képes telefonnal, okostelefonnal, táblagéppel vagy mobil szélessávú modemmel kell rendelkeznie. A femtocellával bonyolított hang- és adatforgalom díjazása a végfelhasználó által használt tarifacsomagra érvényes díjszabás szerint történik.

Egy Mini Bázis vállalati eszköz egyidejűleg 4 párhuzamos hang- vagy adatkapcsolatot tud kezelni. Használata földrajzi területhez kötött, kizárólag a vásárláskor az ügyfél által a Magyar Köztársaság közigazgatási területén belül meghatározott címen működik. A beállított cím az országhatárokon belül a későbbiekben - pl. költözés esetén - módosítható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.