Hirdetés
. Hirdetés

Már megint kezdi a kényszerített telepítéseket a Microsoft?

|

Most az Edge böngésző terjesztése kapcsán vádolják ilyesmivel. Úgy tűnik azonban, hogy a vádak ezúttal megalapozatlanok.

Hirdetés

Hirdetés

Az új, Chromium alapú Microsoft Edge böngésző hivatalosan 2020 elején startolt. Eredetileg kézzel kellett letölteni, de júniusban a terjesztés újabb fázisba lépett, és a Microsoft a Windows Update-en keresztül kezdte eljuttatni a Windows 10 eszközökre az Edge-et.

Ez azt jelenti, hogy a böngésző a többi javítással együtt jelenik meg a Windows Update-ben, és az öröklött változatot leváltva a Windows 10 alapértelmezett böngészője lesz.

Az átállás az új, Chromium alapú változatra teljesen zökkenőmentes, minden adat (könyvjelző, jelszó stb.) hiánytalanul átkerül. Az ikonok és parancsikonok is lecserélődnek, és amikor az Edge-et elindítjuk, automatikusan az új változat kezd el működni.

Ez a továbbfejlesztési technika azonban egyesekben ellenérzéseket kelt, mivel úgy ítélik meg, hogy a Microsoft kényszerített továbbfejlesztést végez a Windows Update-en keresztül.

De noha a Microsofttól nem idegen a kényszerített frissítések gyakorlata, jelen esetben ártatlanul vádolják. Először is a böngésző-változatok cseréjét már hónapokkal ezelőtt bejelentette, így senkit nem érhetett váratlanul.

Az automatikus terjesztés ráadásul megtartja a böngészős alapbeállításokat, és ha valaki nem az új Edge-et akarja alapértelmezett böngészőnek, ennek sincs semmi akadálya.

Végül a Microsoft a frissítés blokkolására is kínál eszközt a Microsoft Edge Blocker Toolkit formájában. Vagyis ha nem szeretnénk gépünkön telepíteni az új Edge-et, pár kattintással útját állhatjuk a folyamatnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.