Hirdetés
. Hirdetés

Mi a titka az informatikai felhőnek?

|

A felhő-számítástechnika „az aktuális technológiai trend” - állítják a technológiai elemzők. Az elemzőknek, akik hajlamosak bármilyen apró fejlődést "forradalmi" változásnak nevezni, ebben az esetben valóban igazuk lehet: a felhő-számítástechnika olyan paradigmaváltás, amely teljesen megváltoztatja azt a megközelítést, ahogyan az elmúlt negyed században az informatikára tekintettünk.X

Hirdetés

A felhő informatika, a cloud lehetővé teszi, hogy a felhasználók, amelyek lehetnek vállalatok, államigazgatási szervek, vagy akár egyének is, az informatikai felhőszolgáltatóknál helyezzék el az adataikat, ezeken a távoli adatközpontokban futtassák programjaikat, s ezeket az Interneten keresztül érjék el. Ilyen népszerű felhőalkalmazás például a Gmail, és a Facebook is.

 

A felhő-informatika legnagyobb előnye, hogy szinte csak pozitívumokkal rendelkezik a korábbi hagyományos informatikai megoldásokkal szemben. Előny, hogy ahol van Internet, onnan el lehet érni az adatokat, programokat. Előny, hogy alacsony költséggel lehet elkezdeni a használatát. Előny, hogy ha fizetni kell a szolgáltatásért, akkor a használattal arányos a díj. Előny, hogy az infrastruktúrával, a szerverek, a routerek, üzemeltetésével kapcsolatos feladatok akár a nullára is csökkenhetnek.

Hirdetés

Az igazsághoz tartozik, hogy - mint minden jónak az életben- vannak hátrányai is a felhő-informatikának. A cloud legnagyobb hátránya, hogy egyelőre kevésbé biztonságos, mint a hagyományos megoldások. Árnyalja a képet, hogy a hagyományos informatika sem képes tökéletesen biztonságot szavatolni, ezért már egészen nagy vállalatok is bizalmat szavaztak a felhő-informatikának.

A felhőknek három típusa van. Az egyik a publikus felhő, a másik a privát felhő, a harmadik pedig a hibrid felhő, ami a két korábbi típus kombinációja. Ha úgy gondolja, hogy a nagyobb üzembiztonság és a kisebb költségek miatt át kíván állni a felhő használatára, akkor elsősorban azt kell kiválasztani, hogy melyik típusú felhőt szeretné használni. Ezt főleg a felhasználás típusa, a költséghatékonyság és a biztonsági igények alapján lehet eldönteni. Ha bizonytalan forduljon szakértőhöz!

Bár az AlphaSonic Kft. nem nyújt cloud szolgáltatást, de a partnereinek biztosít olyan eszközöket és rendszert, amivel ilyen szolgáltatás kialakítható, elérhető. Partnereik közül néhányan azt tervezik, hogy felhő-informatikai szolgáltatással bővítik kínálatukat. Az AlphaSonic Kft. egyébként alkalmazza a felhő-informatikát. A társaság több, mint egy éve fejlesztette ki, vezette be és saját magán tesztelte azt a felhő alapú rendszert, amelyet partnereinek és leendő vevőinek is kínál. Azóta is a legnagyobb megelégedéssel használja!

Ha Önt is érdeklik az innovatív megoldások, hívja a 06 1 88 33 100-as számot, vagy írjon  a zsofi@alphasonic.hu email címre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.