Mindenkinek kicsi tablet kell

|

Az érintőkijelzők gyártóinak nagyon jól megy az üzlet.

Az érintőkijelzők gyártásával foglalkozó cégek számára nagyon kedvezően alakul az idei év. Mivel egyre több olcsó és kicsi tabletet vásárolunk, az érintős panelekből is egyre több kell. Az IHS iSuppli adatai szerint ez a magas kereslet már az idei első negyedévben is 111,9 százalékos növekedést okozott ez eladásokban. Összesen 45,2 millió panelt szállítottak le, a kicsi tabletek pedig ennek jelentős részét tették ki. 

Hirdetés

Mivel a 7 és 8 hüvelykes, olcsó, alig 200 dolláros tabletek nagyon népszerűek a vásárlók körében, ezért a gyártók közti verseny kiéleződése miatt a jövőben még olcsóbbak lehetnek az érintőkijelzők és maguk a tabletek is. 

Egy 7 hüvelykes tablet érintőkijelzőjének az ára egy év alatt is sokat esett, ugyanis míg a tavalyi első negyedévben 18,60 dollárba került egy ilyen, addig most az ára csak 15,60 dollár. A piacvezető a kategóriában jelenleg a TPK, a 29 százalékos részesedését többek között az Apple-nek, az Amazonnak, a Microsoftnak és az ASUS-nak köszönheti. A Samsung partnere, az Iljin Display a második, 15,5 százalékkal, míg a Foxconnhoz tartozó GIS-nek 13,3 százaléka van a szektorból. 

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.