Hirdetés
. Hirdetés

Mítosz helyett működő IoT

|

Sokan misztifikálják a dolgok internetét, mert úgy vélik, különleges komponensek kellenek a rá épülő alkalmazásokhoz, pedig meglévő eszközeikből és szoftvereikből is elkészíthetik a leginnovatívabb IoT-megoldásokat.

Hirdetés

Pontosan ezt tette az energiaital-gyártó HELL Energy Magyarország és a BHS Trans szállítmányozó cég is az itelligence Hungary segítségével.

Hirdetés
          

- Megoldásunkkal, amelyet folyamatosan újabb képességekkel bővítünk, az energiaital-kiszállítás támogatásából indultunk ki - mondta Lázár Péter, az itelligence Hungary értékesítési vezetője. - A szállítóleveleket elektronikus formátumban a tehergépkocsi-vezetőknél levő PDA-ra küldjük, amelyen az átvevő aláírásával nyugtázza az áru érkezését. Ha az ügyfél kéri, papírra nyomtatott szállítólevelet írhat alá, amelyet a tehergépkocsi-vezető lefotóz, csatol a szállítólevélhez, és visszaküld a központba. Az aláírt szállítóleveleket a megoldás pdf-ben tárolja, adataikat az SAP rendszerbe tölti, ahol azok elindítják a követő üzleti folyamatokat, többek között a számlázást.

           

- Ugyanakkor a mobilinternetre csatlakozó PDA-kat IoT-eszközként illesztettük megoldásunkba - mondta Lázár Péter. - A róluk érkező adatok alapján az operátorok valós időben tudják követni a kiszállítás folyamatát és a flottát alkotó járművek mindenkori tartózkodási helyét, ami tág teret nyit az üzleti innováció előtt. Tervezzük például a tehergépkocsik útvonalának dinamikus optimalizálását, hogy minél kevesebb kilométert tegyenek meg üres raktérrel. A BHS így több szállítmányt is eljuttathat céljához, mivel az aláírt szállítólevelekre nem kell akár heteket várni, azok elektronikus formátumban menet közben elkészíthetők és kezelhetők.           

A továbbiakban a tehergépkocsikban levő szenzorok adatait is beolvasná az IoT-megoldás, amelyek alapján valós időben jelezné a meghibásodásokat, illetve segítene a hibamegelőző karbantartás megtervezésében, de akár a rakomány védelmében, a lopások vagy visszaélések felderítésében is. A rendszer ugyanis valós időben riasztana, ha a raktér ajtaját nem ott és akkor nyitják ki, amikor a kiszállítás ütemezése szerint erre sor kerülhet.           

- Mindez jól mutatja, hogy a vállalatok már meglévő eszközeikkel gyűjthetnek be valós idejű adatokat, amelyek alapján döntéseket hozhatnak, és ugyancsak meglévő alkalmazásaikban folyamatokat automatizálhatnak, illeszkedve a folyamatos változásokhoz. Ezzel módot találhatnak a működés további optimalizálására, az üzleti eredmények javítására - mondta Lázár Péter. - A dolgok internetére a vállalatok a világ megváltása nélkül, könnyen megléphető fejlesztésekkel juthatnak el a leghamarabb.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.